postcodefiets

Onze wijk kleurde de afgelopen week langzaamaan steeds meer groen en oranje.

Niet vanwege het groeizame weer, het Koninklijk Huis of het Nederlands Elftal maar vanwege de fietsen.

De Postcodeloterijfietsen wel te verstaan. Iedereen met onze postcode, die meespeelde in de postcodeloterij, had een (of meerdere) fiets(en) gewonnen.

Je ziet ze staan bij de supermarkt, bij het station, bij de scholen in de wijk en in de voortuintjes. Er fietsen jonge kinderen vanaf een jaar of tien op rond tot behoorlijk uit de kluiten gewassen mannen. Allemaal op zo’n herkenbare groen-wit-oranje fiets met een transportrek voorop.

Gisteren waren wij eindelijk aan de beurt om onze gewonnen fietsen af te halen vanuit de Grote Feestelijke Tent die op de parkeerplaats bij het winkelcentrum was neergezet. EJ heeft met zoonlief de honneurs waargenomen, zelf was ik er helaas niet bij.

Drie fietsen hebben we maar liefst gewonnen. Wel een beetje asociaal eigenlijk. Maar we zijn er blij mee en onze kinderen ook (want ook daar hebben we er drie van).

Weer eens iets anders dan Ben&Jerry’s ijs of rookworsten.

Dit bericht werd geplaatst in vervoer en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op postcodefiets

 1. Bertie zegt:

  Gefeliciteerd! Een leuke prijs. Hoe hebben jullie het zo weten uit te kienen: drie kinderen, drie fietsen:-))
  Na de ijsjes en bosjes bloemen hopen wij ook weer eens iets groots te winnen. Hoewel, de vier toegangskaarten voor musicals of pretparken waren ook leuke dingen om te krijgen. Vooral voor degenen aan wie we ze uitdeelden.☺

 2. Mrs. T. zegt:

  Nou goed zeg. maar ik denk dat ik ze wel zou schilderen. 😉

 3. gerrit zegt:

  Dat zijn nog eens prijzen. Wij krijgen af en toe een waardebon voor een bak Ben en Jerry ijs, En die vinden we niet eens lekker.

 4. Thérèse zegt:

  Nou dat is nog eens leuk. Gewoon zo laten, hoor. Niet schilderen. Bem je gek, het wordt cast een modetrend waar jouw 3 kinderen afgunstig op aangekeken zullen worden. En het zijn vast heel degelijke fietsen ook nog, zo te zien. Veel plezier ermee alledrie!!!

 5. Wondelgijn zegt:

  Wat super!! En ook lachen…. Allemaal dezelfde fietsen in de buurt zou voor mij de slappe lach betekenen… Ik bedoel: welke fiets is nu van wie?? Wahahaha

 6. lien zegt:

  @Bertie en Gerrit, die ijsbekers en rookworsten die we eerder wonnen hebben wij ook weggegeven, de soepjes hebben we gehouden.
  @Toaske enThérèse, nee hoor we gaan ze niet schilderen haha. We hebben toevallig ook nog bijpassende paraplu’s 🙂
  @Wondelgijn, het is een heel komisch gezicht inderdaad. Mensen zijn ook al in de weer met zadelhoesjes en gekleurde kettingsloten heb ik gezien. Maar alleen onze zoon woont in dezelfde wijk, onze dochters wonen een paar kilometer verderop dus zij zullen hun eigen fiets nog wel herkennen.

 7. aargh zegt:

  He wat grappig, hoorde onlangs van de vriend van onze jongste dat men daar in huis ook al drie postcodefietsen had ontvangen, ook daar heel de wijk groenwit dus. Zo’n prijs komt altijd van pas, maar ik vraag me wel af wat de plaatselijke fietsenboer ervan vindt.

 8. klaproos zegt:

  wel héél fleurig om te zien lijkt me zo 🙂

  proficiat met de aanwinst

 9. lien zegt:

  @aargh, die is niet blij denk ik. Ook voor reparaties gaat men naar H(de leverancier van de fietsen) ivm de garantieperiode.
  @klaproos, dank je wel!

 10. renesmurf zegt:

  Merkwaardig, zulke prijzen.
  Ik dacht dat ze alleen geld gaven als prijs, maar ik zit daar ook niet zo in.
  Ik doe nooit ergens aan mee, een fiets heb ik overigens al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s