geschift

En daar zit ik dan, midden in de troep.
Een geordend mens kun je mij niet echt noemen maar toch hadden we het de laatste jaren redelijk netjes. Hoe dat kwam? Dat kwam doordat we opslagruimte hadden gehuurd. Ideaal hoor. Alles wat we niet direct nodig hadden en waar we nog geen (definitief) afscheid van wilden nemen, brachten we daar naar toe. Dozen vol met lp’s, Formule 1 boeken, lego en duplo, barbies en knuffels, serviesgoed, kinderboeken, geluidsboxen, autobanden, fotoboeken en meubels uit EJ’s ouderlijk huis en ook de nodige meubelstukken van onszelf voor ‘je weet maar nooit’. Teveel om op te noemen gewoon.
Tja, in onze beginjaren verhuisden we om de paar jaar en ruimden we automatisch het een en ander op. Maar in dit huis wonen we intussen al 17 jaar! De laatste jaren ging er daarom regelmatig een ladinkje naar de opslag.
Maar nu we eindelijk ruimte over hebben, de kinderen zijn immers alle drie de deur uit, vinden we het eigenlijk niet meer nodig om daar 100 euro per maand voor neer te tellen. Die kinderen van ons bleken trouwens, gek genoeg, geen énkele behoefte te hebben aan dat zorgvuldig bewaarde meubilair of speelgoed. Het werd dus tijd om knopen door de hakken. De huur is opgezegd, de meeste meubels zijn weggegeven en alle troep staat nu thuis.
De grootste slaapkamer boven staat vol met dozen, onder de trap staan dozen, op de overloop staat een grote dekenkist en in de woonkamer een kastje waar ik geen afstand van kan wil doen.

Er moet geschift en geschoven worden. Dat is duidelijk. Ik word al geschift bij het idee wat me allemaal te wachten staat. Eerst maar eens even moed verzamelen…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in in en rond het huis, me myself and I. Bookmark de permalink .

21 reacties op geschift

 1. Redstar zegt:

  En mocht je er opeens toch behoefte aan hebben de spullen weg te doen, kun je altijd op een rommel- of snuffelmarkt gaan staan 🙂

 2. Billy zegt:

  ik denk dat je snel kandidaten zal vinden om je van de meeste spullen te ontdoen…

  😉

 3. Wieneke zegt:

  Dus eigenlijk had je intussen elk jaar een leuke vakantie kunnen hebben van dat opslaggeld als je de boel meteen had weggedaan. Jeetje!

 4. Bertie zegt:

  Wat nu? Weggooien is zonde, dat weten we allemaal.
  Redstars idee? Alles laten ophalen door de recyclingwinkel? Op de gratis’ site zetten of een tuin-sale houden? Of je huis uitbouwen…:-)
  Succes met het schiften.
  Ik weet uit eigen ervaring dat kinderen lang niet alles meenemen; hoogstens de dingen met emotionele waarde. Op onze vliering liggen de leukste schooltekeningen en spelletjes, rapporten en ik zit al jaren met twee schaakborden in de maag. Geen luxe dingen maar jammer om in de vuilnisbak te doen.

 5. Mrs. T. zegt:

  Lijkt me allemaal heel logisch. Dat je de huur hebt opgezegd (€ 100,= per maand????!!!) en dat je vervolgens opziet tegen het opruimen. Maar volgens mij is het ergens ook heel erg leuk: dat snuffelen tussen spulletjes van lang gelee.

 6. Ik meld me aan als kandidaat om eens te kijken of je nog iets leuks voor me hebt en verder:
  Marktplaats dan maar? En Dorcas bijvoorbeeld.

 7. Thérèse zegt:

  Ja, dat lijkt mij ook heel moeilijk. De duplo en de lego zou ik wel bewaren voor als er kleinkinderen komen en nog wat ander speelgoed. OP het ogenblik vinden zowel de zoons als de kleinkinderen dat geweldig dat wij dat bewaard hebben. Maar ja, plaats moet er komen natuurlijk. Zonde van die 100 euro. Sterkte ermee! Ik ben zelf ook zo slecht in wegdoen…doe maar rustig aan, dat je geen spijt krijgt.

 8. gerrit zegt:

  Zo hebben wij 2 garages vol met spullen. Deels overtollige inboedel, deels spullen die we destijds aangeschaft hebben omdat we Frankrijk-plannen hadden. Bijna lukte het om van 2 garages 1 garage te maken, maar toen wilde zoonlief zijn overtollige spullen kwijt. Pfff. Eens hoop ik, dat partner net zo rigoreus kan denken als jij. probleem is, dat wij in ons huis zelf niets meer kwijt kunnen. Misschien moeten we een garageverkoop houden.

 9. Alice zegt:

  ik ben ook zo slecht in opruimen (lees dingen weggooien). Kringloop vind ik een mooie uitvinding. Sterkte dan maar.

 10. Leo zegt:

  Ik ben vorig jaar om een wat zakelijke reden ook zo mee omgegaan. Tot ddw opslaan kwam het niet, tot opruimen wel. We verkochten het e.e.a. via Marktplaats, stonden op rommelmarkten en deden dus zo het e.e.a. weg. Maar ook ging er het nodige richt Kringloopwinkels, vrienden en familie. En nog staat er te veel in huis…….

 11. Wondelgijn zegt:

  Oh, dat ken ik!! Bij de verhuizing vorig jaar ‘moest’ ik wel ruimen en gingen er ladingen en ladingen weg…. ! Nu wonen we een jaar in ons nieuwe huis en zo langzamerhand denk ik: ‘Misschien is het tijd om weer eens te gaan verhuizen… ehhhh, ik bedoel: op te ruimen natuurlijk!’ *zucht* 😉

 12. lien zegt:

  @Karin, kom maar snuffelen.
  @Thérèse, wees maar niet bang. Van het leukste speelgoed kan ik toch geen afstand doen.
  @Gerrit, Alice, Leo en Wondelgijn, ik ben blij dat ik niet de enige ben…

 13. aargh zegt:

  Honderd euro per maand, hemeltjelief. Dat is wel een paar weekendjes schiften en opruimen waard lijkt me. Succes met de klus.

 14. renesmurf zegt:

  Die kast kan je mooi gebruiken om allemaal spullen in op te bergen.
  Het komt vast wel goed allemaal!

 15. danique zegt:

  Nou, jij hebt een portie sterkte nodig.

  …….danique zendt sterkte….

 16. Tina zegt:

  Oei, zo´n opslagruimte, waar je even de boel heen kunt schuiven om later, ooit, of nooit uit te zoeken 😉 is wel erg verleidelijk. Maar misschien ook wel lekker dat je al die jaren nooit na hoefde te denken wat je met bepaalde dierbare spullen hoefde te doen. Nu ineens een hele berg voor je kiezen. Ik kan me best voorstellen dat dit lastig is!

 17. Oei… je wordt toch niet zo’n typje als op TV “Verslaafd aan verzamelen”? Hoewel dat kastje inderdaad heel leuk is!

 18. Pingback: memory lane | Logging Lina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s