eng hoofd

Of het nu mooi weer is of slecht weer, het is altijd goed toeven op ‘ons’ eiland Ameland. Afgelopen weekend waren mijn ouders er ook en omdat we wat te vieren hadden, zijn we zaterdagavond met z’n viertjes uit eten geweest.                                                               Gisteravond deden we het nog eens dunnetjes (nou ja dunnetjes..) over met z’n tweetjes. We zaten heerlijk in een restaurantje waar we wel vaker komen. Een restaurantje met superlekker eten en een authentiek, kneuterig interieur: een schouw met tegeltjes en een vuurtje, een Friese staartklok, karrenwielen, glanzend koperen potten, eikenhouten meubels, heel gezellig allemaal.                                                                                                                                          Maar toen ik op een zeker moment mijn blik van mijn voorgerecht via de ogen van EJ een beetje naar rechts liet dwalen, zag ik opeens een hoofd.

Ik zat er recht onder.

‘Is dit een écht hoofd?’ vroeg ik terwijl ik een hapje van mijn garnalencocktail nam. ‘Jazeker,’ verzekerde EJ mij, ‘Dit is een jachtcafé, kijk maar.’                                                  Ik keek eens rond en inderdaad, boven de schouw hing een nog groter hoofd met gewei en al en verderop hingen opgezette vogels. Gelukkig ben ik een beetje kippig en had ik mijn bril niet op, dus erg scherp verscheen het allemaal niet op mijn netvlies, maar ik schoof toch een beetje verder naar links want dat reeënhoofd was wel érg dichtbij.

Ik houd niet van opgezette dieren, ik vind ze eng. Hoe hypocriet het ook is want ik eet wél regelmatig vlees en het hoofdgerecht, met ossenhaasbiefstukjes, smaakte me ook uitstekend. Ik heb maar niet te veel naar rechts gekeken.

Dit bericht werd geplaatst in Ameland, dieren en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op eng hoofd

 1. Wieneke zegt:

  Ach welnee, joh, die dingen maken ze tegenwoordig heel leuk na. Het is net echt 🙂

 2. Bertie zegt:

  Tja, of ze echt waren weet ik niet maar ik snap wel wat je bedoelt.
  Leve de kippigheid:-)

 3. Thérèse zegt:

  Ach en ze dachten het net nog een stukje knusser te maken. Ik houd er ook niet van, hypocriet of niet. Het zijn jachttrofeeën en die jagers zijn gewoon grote opscheppers (niet van eten, bedoel ik) en zo moeilijk is het niet om een hert of een vogel dood te schieten, lijkt mij dan. Gelukkig heb je nog smakelijk gegeten.

 4. Bertie zegt:

  En misschien moeten de mensen ook nog denken dat ze het lijf achter die koppen op hun bord hebben…☻☻

 5. Wondelgijn zegt:

  Ik weet het niet…. ik vind ze eng, ik vind ze fascinerend…. van beiden wat dus!

 6. Alice zegt:

  ik vind ze niet eng maar voor mij hoeft het nu ook niet bepaald. Ik zie liever een mooi schilderij aan de muur of “iets grappigs”.

 7. Leo's mening zegt:

  Herkenbare observaties. Ook ik ken vervangende schaamte als ik die opgezette dieren zie. Beesten horen in bossen of op weiden te draven en te leven, niet aan een schoonsteenmantel te hangen in opgezette toestand. En als het echt niet langer meer kan, als voorraad te dienen voor onze vleesvoorraad. Dan mag het. Maar niet als decor s.v.p.

 8. renesmurf zegt:

  Ik vind het ook niet mooi.
  Maar het vlees dat op je bord ligt ook niet.
  Een mens moet toch eten.

 9. gerrit zegt:

  Sinds partner bijna een naar beneden vallende lamp op zich kreeg (de stoelleuning waar de lamp op kwam was gebroken) kijkt ze altijd eerst naar boven of er niet iets naar beneden kan vallen. Ze zal die kop zeker gezien hebben, en taktisch zijn gaan zitten. Overigens, die jachttrofeeën hoeven voor mij ook niet.

 10. karincreatief zegt:

  Brrrr. Hij kijkt ook zo bang uit zijn ogen en oei die gehavende neus, de zwarte hangende tong…(of is dat geen tong?) Nee, goed dat ik vegetarisch heb gegeten. Kon je nog slapen?

 11. Billy zegt:

  bij ons vind je in de Ardennen ook veel restaurantjes waar ze met dergelijke “jachttrofeeën” pronken
  Tja, als je het eng vindt, beter maar niet kijken… 😉

 12. Redstar zegt:

  Ik vind er ook niets aan. Maar eet ook nagenoeg geen vlees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s