Ben l’ Oncle Soul

Ben l’Oncle Soul is de artiestennaam van de Franse soulzanger Benjamin Duterde. In de zomer van 2010 verwierf hij bekendheid nadat zijn cover van The White Stripes’ Seven Nation Army regelmatig gedraaid werd op diverse Nederlandse radiostations. ‘Het is eigenlijk een heel simpel liedje,’ vertelt Benjamin Duterde, ‘maar het is juist daardoor heel krachtig.’

Bij authentieke soul, zo redeneert Duterde, hoort ook een authentieke outfit. Soulbroek, bretels, hoedje en een vlinderdasje. ‘Toen ik nog op de middelbare school zat, droeg ik al van die vlinderdasjes. Dat was toen totaal niet in de mode. De enige persoon die toen zo’n vlinderdasje droeg, was de man op de rijstverpakkingen van Uncle Ben’s. Ik werd al snel zo genoemd en ik vond het wel leuk klinken.’ Aanvankelijk trad Duterde op onder de naam Uncle Ben, maar om problemen omtrent die naam te voorkomen maakte hij er Ben l’Oncle Soul van. (Bron: Nu.nl)

Dankzij zusje P en zwager T, die een optreden in Haarlem hebben bijgewoond, heb ik deze leuke jonge artiest ontdekt en dit nummer continu in m’n hoofd zitten (bij 38 seconden begint het pas écht):
 

Dit bericht werd geplaatst in muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Ben l’ Oncle Soul

 1. De performance hoeft van mij niet zo, maar WAT klinkt dat lekker zeg! Hier ga ik verder in spitten, bedankt voor de tip!

 2. Bertie zegt:

  Haha, uncle Ben.
  Ik heb het twee keer beluisterd en ik vind het goed klinken, mede door de authentieke (zeg maar ouderwetse) uitstraling, de bewegingen, het soort liedje. Ook de song doet me aan vroeger denken maar wat ik het allermooist vind: de piano en zijn gympies.

 3. Desire zegt:

  Ooooh, maar dat klinkt echt heel lekker, realy my kind of music!
  Wel een beetje last van hoog water, die gasten 😉

  Ja, leuk dat we beiden een andere weblog hebben, ook leuk hier hoor! Heb meteen je link maar ergens opgeslagen 😀

 4. Alice zegt:

  ja leuk, het begin vind ik minder maar het komt helemaal goed.

 5. Billy zegt:

  ook al vind ik the White Stripes beter, ik vind het een mooie bewerking en het bewijs dat covers niet klakkeloos hoeven nagezongen te worden…

  Groetjes!

 6. Thérèse zegt:

  Heel gezellige muziek zo en mooi aangekleed, helemaal in stijl. Ik dacht alleen dat hij Frans zou gaan zingen, maar dat past zeker niet bij soul.

 7. Repel zegt:

  Ik ga morgen luisteren! Leuk….jij hielp me ook al aan Pascal Obispo, ik vertrouw jouw smaak wel….

 8. karincreatief zegt:

  Gaaf ! Ik ga zusje P nog even verder uithoren. Ik kan me niet voorstellen dat je ooit een vlinderdasje om gehad hebt. Heb je een foto? Zien!

 9. renesmurf zegt:

  Ik vind het leuk! Daar horen we vast nog veel van!

 10. danique zegt:

  Best een lekker nummer. Maar die naam, hoezeer ook helemala uitgekozen en bedacht vind ik echt helemaal niks. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s