Turkse bruiloft

Vorige week heb ik al over het hennafeest geschreven maar gisteren was dan eindelijk DE dag aangebroken, de dag van het huwelijksfeest. Zoals te verwachten viel, ging het er wel wat anders aan toe dan op een doorsnee Nederlandse bruiloft. Het hennafeest was dan ook een beetje een voorproefje.

Er werd heel veel gedanst, door mannen, vrouwen, kinderen, door elkaar en met elkaar. Zelfs een jongen in een rolstoel danste uitbundig mee. Bij Nederlandse bruiloften komen de gasten binnen, feliciteren het bruidspaar en geven cadeau’s. Op een Turkse bruiloft komt ten eerste het bruidspaar pas binnen als de gasten er allemaal zijn. Later, ongeveer halverwege de avond, worden de gasten opgeroepen om het bruidspaar te feliciteren. Men geeft envelopjes met geld of speldt de bankbiljetten op de kleding van het bruidspaar. Ook wordt de bruid omhangen met gouden sieraden: vooral veel armbanden en gouden muntjes. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Zuinig is men allerminst, voor bruiloften wordt ook lang gespaard heb ik gehoord. En de bruidstaart kwam pas aan het einde van de avond en niet, zoals bij Nederlanders gebruikelijk is, meteen bij het begin.

Dochterlief heeft het maar druk gehad als Sağdıç (ik moet dit moeilijke woord steeds kopieëren en plakken), de week voor de bruiloft heeft de bruid bij haar gelogeerd en ze moest zorgen, samen met de Sağdıç van de bruidegom, dat alles in goede banen liep. Maar het verliep allemaal voortreffelijk en ze heeft ervan genoten en alles als heel bijzonder ervaren.

En wij (jongste, EJ en ik) hebben een heerlijke avond gehad. Letterlijk en figuurlijk.

Een impressie via een slideshow:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in feesten, foto's. Bookmark de permalink .

13 reacties op Turkse bruiloft

 1. Bertie zegt:

  Wat een feest; misschien wel anders maar zéker een bruiloft te noemen.
  Mooi die hennahand. Hoelang blijft zoiets zitten? Is het alleen voor de trouwpartij?
  Leuke gasten ook:-) Dansten jullie niet?

  • lien zegt:

   Hoe lang dat blijft zitten weet ik niet, ze hebben het afgelopen week aan laten brengen. Speciaal voor de bruiloft ja. Wij dansten volop mee, ook de ‘halay’ en zo weer. (behalve EJ dan, hij vermaakte zich aan tafel wel ;-))

 2. Desire zegt:

  ZIet er heel feestelijk uit en een pluim voor dochterlief! Mooie kledij ook allemaal. Toch heeft een Nederlandse bruiloft mijn voorkeur … moet er niet aan denken om na middernacht nog aan een bruidstaart te beginnen 😉

 3. gerrit zegt:

  Ik heb sowieso het idee dat de meesten die trouwen, het zo stil mogelijk willen doen. Maar vaak is er een soort feest omdat de ouders dat willen. Als je er dan toch iets feestelijks wilt doen, lijkt mij de Turkse manier niet slecht. (Hoewel ik me afvraag hoeveel ruimte er is voor improvisatie) Jouw probleem niet, jij kan genieten en nieuwe ervaringen opdoen. Leuk hoor.

 4. Wieneke zegt:

  Grappig om dit eens mee te maken. Je ziet dat de mensen echt veel feestplezier hebben. Leuke foto’s, Lien.

 5. mama zegt:

  Jullie maken nog eens iets mee zeg! Wat zag iedereen er prachtig uit.
  Wat ik miste was :de kus : van bruid en bruidegom.Of zoenen ze niet in het openbaar.
  Comlimenten voor Anneloes!

 6. Billy zegt:

  bij ons komt de taart ook pas als de maaltijd voorbij is, en dàn pas kan het dansfeest beginnen
  Je ziet dat elk land (of zelfs regio) z’n eigen gewoonten heeft, en dan is het wel ’s interessant om die verschillen ook daadwerkelijk mee te maken

  Groetjes!

 7. Mrs. T. zegt:

  Wat leuk om zo’n bruiloft ‘ns van ‘dichtbij’ te zien.

 8. Wat een feest om hier een inkijkje van te mogen zien! Het lijkt mij inderdaad een geweldige ervaring!

 9. Thérèse zegt:

  Heel erg leuk, Lien en mooie foto’s. Ik kan het niet laten, sorry: is jouw dochter die met de zwart-witte jurk?? Ik zat neer een gelijkenis met jou te zoeken……

 10. Alice zegt:

  leuke foto’s. Je kunt zien dat iedereen het naar z’n zin had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s