een voorbeeldige logé

We hebben een logé.

Jongste dochter wilde graag een weekend op stap met haar vriend en vroeg of haar kat bij ons mocht. Haar vriendinnen wilden liever niet oppassen want ze vinden hem nogal eng. Eng? Ja, ze durven niet goed alleen met die kat in haar huis. Hmmm, wij weten wel dat-ie nogal wild kan zijn, die lieve schattige Muscha. Maar laat maar komen hoor! Poes Bibi van onze oudste dochter komt per slot van rekening ook wel eens logeren en dat gaat altijd goed.

Zorgzaam werd Muscha vrijdagavond afgeleverd in zijn mandje. Speelgoedjes mee. Speciaal voer mee. Slaapmandje mee. Een kattenbak hadden we nog dus dat scheelde weer. ‘Jullie passen toch wel goed op hem?’                                                                              ‘Tuuurlijk passen wij goed op hem, we zullen hem echt niet laten ontsnappen hoor. Veel plezier doei, doei!’

Intussen was Muscha zijn nieuwe territorium aan het verkennen. Wat is hij gigantisch geworden. Nog maar een half jaar oud en nu al bijna net zo groot als onze reus Sam. Een weelderige pluimstaart heeft-ie ook want hij heeft Main-Coon genen. Een fotomodel kat. Hij kijkt alleen niet zo lief… En meneer heeft wel heel veel energie. Hij vliegt van de ene naar de andere hoek en springt van het ene op het andere meubelstuk. Onze Sam en Sjim vluchten van schrik naar buiten en zodra ze zich weer durven te vertonen wordt er door Muscha geblazen en gemept. We vinden onze eigen katten uitzonderlijk beleefd ten opzichte van deze indringer want ze vallen hem niet aan. En dat terwijl ze geen enkele buurtpoes in onze tuin tolereren. Blijkbaar heeft onze logé toch een vertrouwd luchtje om zich heen hangen.

De logé laat zich zijn eten intussen goed smaken en eet ook een hapje mee van het voedsel van zijn collega katten. En dat niet alleen. Hij stort zich ook in onze borden zodra onze maaltijd op tafel staat. Dat pikken wij natuurlijk niet. En hij likt de schuimende melk van onze koffie. Ook dat pikken wij niet. ‘Weg jij! Monster!’ Die Muscha, hij blijkt grenzeloos en ziet overal een uitdaging in. Hij valt mijn hand aan die de computermuis bestuurt en maakt mij het typen onmogelijk, hij wentelt zich rond tussen de keurige stapeltjes foto’s die ik op tafel heb gesorteerd voor de kinderen op school. Heerlijk, alles lekker door elkaar en van tafel: hup, hup, hup!

‘Goh,’ constateert oudste, ‘Hij is hier veel liever dan in z’n eigen huis. Hij laat zich zelfs aaien. Hij is veel rustiger hier.’ Ja ja, het is een schatje, beamen wij. Een schatje met een woeste blik die we niet zonder handschoenen moeten aanpakken. Daar hangt-ie alweer in de gordijnen..

‘Kunnen jullie Mus nog een beetje handelen?’ smst jongste vanuit Antwerpen.                       ‘Ja hoor,’ antwoorden wij, ‘Hij krijgt al ontzag voor ons.’                                                            ‘Oh, als dat zo is dan kan ik hem nog wel een weekje bij jullie laten haha.’                                Naar oudste stuurt ze: ‘Ik moet écht niet aan kinderen beginnen want ik heb totaal geen opvoed-skills.’

Gelukkig, nog één nachtje en een dag. Dan keert de rust weder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dieren. Bookmark de permalink .

17 reacties op een voorbeeldige logé

 1. gerrit zegt:

  Ik heb gehoord dat katten zich aan het huis hechten, en honden aan het baasje. Dat een hond dus makkelijker verhuist. Muscha deed dus geen pogingen om uit te breken en de weg naar huis te zoeken?

  • lien zegt:

   Zodra hij frisse lucht ruikt, is-ie weg. Dus we houden alle buitendeuren nauwlettend vergrendeld en laten onze eigen katten alleen naar binnen en naar buiten als de kust veilig is.

 2. renesmurf zegt:

  Is dat allemaal even een meevaller! Ja, met dieren weet je het maar nooit. Altijd spannend.

 3. Bertie zegt:

  Da’s genieten, kattenliefhebster als ik ben.
  Voor zo’n beest gaan zelfs ratten op de loop 🙂

 4. aargh zegt:

  Ik begrijp die vriendinnen wel.
  Maar je hoeft je niet te vervelen met zo’n ‘mus’ in huis.

 5. DharSon zegt:

  Dat is dus mooi meegenomen.

 6. Billy zegt:

  hihi, nog eventjes geduld oefenen dus… 😉

 7. Thérèse zegt:

  Tjonge tjonge wat een logé en jullie eigen katten zijn bang voor hem? Nou, wat een figuur. Nee, je hoeft je niet te vervelen, hahaha!! Straks keert de rust weer.

 8. iliveformydreams zegt:

  Jij hoeft je zeker niet te vervelen!

 9. Katten hebben een heel eigen karakter, zo heb ik mij laten vertellen. Zelf heb ik geen verstand van katten, maar het klinkt wel leuk zoals je het gedrag van dat diertje beschrijft.
  Wel jammer dat je door dit poezenbeest wellicht geen oma wordt bij jongste! 🙂

 10. Hij kijkt echt woest uit zijn oogjes. Dat van de ene kast op de andere springen herken ik wel van mijn eigen katten. Deden die van jou dat dan nooit? Ik wens je alle succes met de logé.

  • lien zegt:

   Ja natuurlijk deden die van mij dat ook maar zo vliegensvlug zoals Muscha het doet, als een razende Roeland, hebben ze het nog nooit gedaan (ook onze vorige katten niet).
   Ze zijn intussen alweer herenigd, jongste en haar kat. Het was een innig weerzien 🙂

 11. Desire zegt:

  Oei oei, die kijkt echt woest haha! Is de kans groot dat deze woesterik forever bij jullie blijft gezien de laatste twee sms-opmerkingen van jongste? 😉

 12. botervliegje zegt:

  iedereen (en alles) is welkom maar soms ben je ook blij als (poeze)bezoek het huis weer verlaat…

 13. Pingback: een tevreden mens | Logging Lina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s