family affairs

Alsof die ganzenfamilie een voorproefje was. Het ganse weekend hing van de familieaangelegenheden aan elkaar. Toevallig of niet.

Vrijdagavond was ik met Marjon naar de film: Jackie in Tuschinski. Ik had daar vrijkaartjes voor. In die film gaan de twee zusjes van Houten (Carice en Jelka) als tweeling Daan en Sofie op zoek naar een revalidatiekliniek voor hun ‘moeder’ dwars door de woestijn van New Mexico in een aftandse camper. Een soort psychologische, en af en toe komische, roadmovie. Leuke film met een verrassende ontknoping maar er zat niet veel vaart in vond ik. De film werd geregisseerd door Antoinette Beumer die weer een zus is van actrice Famke Janssen en schrijfster Marjolein Beumer.

Zaterdagavond stond in het teken van het Rosenberg Trio, je komt nog eens ergens als vrijwilliger van 4 het leven. En ik ben helemaal in de ban geraakt van de Gypsy Jazz van Stochelo Rosenberg en zijn twee neven, de broers: Nous’che en Nonnie Rosenberg. Wat een geweldig concert was dat in het Zaantheater. Wat een virtuositeit! Ook hun gastmusici: violist Christiaan van Hemert (het zou een zoon van ze kunnen zijn), pianist Peter Beets en percussionist Eddie C. waren subliem. Wereldsterren zijn het. En de zaal zat niet eens vol. Maar iedereen die er zat was superenthousiast. Ik bekijk en beluister nu allerlei filmpjes op YouTube van het Rosenberg Trio en ook van hun grote voorbeeld: Django Reinhardt (met violist Stephane Grapelli) en zo kom je van het één in het ander. Beluister en bekijk, als u wilt, hier het nummer dat Stochelo Rosenberg schreef voor zijn zusje Sephora:

Na afloop wilden Nous’che en Stochelo nog wel even op de foto. Een echte gitaarduim hè.

En vandaag was mijn eigen familie aan de beurt. In Sneek vierden we de verjaardagen van nichtje, zusje en neefje (allemaal op één dag, o zo handig). EN het was moederdag!

Dit bericht werd geplaatst in familie, film, muziek, theater en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op family affairs

 1. Wieneke zegt:

  Heel aanstekelijke en zeer vrolijke muziek, die van het Rosenberg Trio. Zij kunnen toch geen noot lezen, he?

 2. RenéSmurf zegt:

  Zo, dat was een druk weekend, maar wel erg leuk! Zulke weekeindes zijn altijd het mooist.
  En heerlijke muziek, lekker zondags.

 3. Bertie zegt:

  Da’s lang geleden dat ik iets hoorde over dit trio en van Reinhardt, daar ga ik straks uitgebreid naar luisteren.
  Druk feestweekend in jullie familie, goed uitgekiend door de ouders 🙂

 4. karincreatief zegt:

  Onze eigen vader had muziek van het Rozenberg trio. Toen vond ik het al mooi. Later liet manlief weer CD’s horen. Ik ga het straks ook weer even beluisteren. Leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s