… and the livin’ is easy

Jáááá hoor! Eindelijk! Het is toch nog zomer! En dat hebben we ook wel een keer verdiend na al die natte ellende vindt u ook niet? Ik zit gezellig in mijn nieuwe King Louie jurkje te genieten in de schaduw op mijn steigertje want in de zon is het gewoon te heet. Heerlijk hoor, écht vakantie! Dat jurkje heb ik gisteren op de Noordermarkt (in Amsterdam) gekocht, ik was daar samen met Karin om de eerste officiële vakantiedag te vieren. Het viel ons al op dat er zoveel vrouwen  rondliepen in die typisch, gebloemde King Louie jurkjes en even later ontdekten we een kraam met stapels van die jurkjes, rokjes, shirtjes en tuniekjes (met doorgeknipte labels) voor een fractie van de officiële prijs. Daar stonden we dan, tussen de gebloemd geklede vrouwen, te graaien in bergen gebloemde kleding. Karin diepte een vrolijk rokje op en ik een jurkje met spaghettibandjes. Dat komt goed van pas nu. En eindelijk waren we ook weer eens in de gelegenheid om die overheerlijke appeltaart van café Winkel te proeven, dat is al weer veel te lang geleden..

Vorige week heb ik toch nog gewerkt na mijn zorgverlof en dat was ook wel prettig. Nu heb ik het schooljaar in ieder geval netjes afgesloten en de kinderen, ouders en mijn collega’s nog even gezien. Vanochtend ben ik met EJ naar het VU gereden voor controle. Het zag er allemaal goed uit. De littekens op zijn borst en zijn been (want er is ook een beenader gebruikt) zijn goed genezen, zijn bloeddruk was mooi laag en zijn hart en longen klonken goed. Hij voelt zich ook goed, zo goed dat hij ook wel even naar de kapper wilde vandaag, dus daar heb ik hem even afgezet en vervolgens hebben we ook nog wat boodschapjes gedaan. De wandelingen die we maken worden steeds langer dus ook conditioneel gaat hij erop vooruit. Overdag slaapt hij vaak nog even zodat hij het ’s avonds goed vol kan houden (om lekker met de kinderen of de buren in de tuin te zitten bijvoorbeeld). En het eten smaakt hem ook allemaal uitstekend. Die spierpijn die hij heeft zal hij nog wel een poosje houden en de vermoeidheid en dat tintelende gevoel in zijn vingers ook. Maar we mogen in onze handen knijpen dat het allemaal zo goed verlopen is. En we mogen ook van geluk spreken dat hij een ‘waarschuwing’ heeft gekregen. Voor hetzelfde geld merk je die vernauwingen pas op als er al hartschade is aangericht of, nog erger, als het te laat is. Deze week hebben we in ons eigen ziekenhuis ook nog een afspraak met een revalidatieverpleegkundige. Binnenkort voelt hij zich vast weer een jonge God 🙂

Kijk, dit schattige kikkertje heb ik ook nog gekocht gisteren. Die ogen! Dat bikinitopje! En dat rokje! ‘Heeft ze ook een broekje aan?’ vroeg Karin zich af, ‘O, nee geen broekje! Ze heeft blote billetjes onder haar rokje. Blote KIKKERBILLETJES! Hahahaha!

En deze kaart van Loesje kon ik ook niet laten liggen.

Dit bericht werd geplaatst in familie, me myself and I, vakantie. Bookmark de permalink .

15 reacties op … and the livin’ is easy

 1. Wieneke zegt:

  Fijn om dit te lezen, Lien. Heerlijk dat het allemaal zo goed is gegaan. Elke dag zal beter dan de vorige zijn voor je patiënt.
  Kikkertje is ontzettend leuk. Waarom zien wij die billetjes niet? Alleen voor oudere kijkertjes of zo? Net als de vrolijke King Louie kleding leuk is. Jemig, dat zijn normaal gesproken behoorlijk kostbare katoentjes, hoor.

 2. Regina zegt:

  O, dat soort kraampjes moet ik hier ook hebben. Lijkt me geweldig! 🙂 En gelukkig gaat het wat beter met EJ. Ja, het is goed dat jullie er op tijd bij zijn. Je zou er toch niet aan moeten denken…
  PS Kikkertje is echt leuk! 😀

 3. RenéSmurf zegt:

  nou, dat gaat allemaal de goede kant op! En het weer is dat ook! Nu zo blijven.

 4. Bertie zegt:

  Een en al blijdschap is wat ik lees, vooruitgaande conditie voor EJ. Houwe zo!
  Gewinkeld en gegraaid in volle bakken met halve prijzen, lekker zitten taarten. Gezellig. Een echte vakantiedag.
  Ik dacht dat ik Wiske zag maar het blijkt een kikkermeisje. Mijn bril gaat achteruit. 🙂

 5. Mrs. T. zegt:

  Fijn dat het zo goed gaat met EJ.

 6. Nu ik die kikker weer zie moet ik al weer lachen.
  Was een heerlijk dagje. Vandaag óók een lekker dagje (genoten in de dierentuin) en morgen weer eentje met mooi weer.

 7. Wat heerlijk om met dit weer vakantie te hebben. Geniet er van.

 8. Alice zegt:

  wat leuk die King Louie kleding en wat een geluk dat je die zo voordelig kon kopen.
  EJ binnenkort een jonge god: hoop dat je dan nog tijd overhoudt om te bloggen ;0)
  wat een leuke (op)kikker! en een leuke kaart van Loesje

 9. Leo's mening zegt:

  Mooi verslag met een zeer positieve inhoud. Maar die bloemenmode ontgaat me even. Is dat een nieuwe mode???

 10. Billy zegt:

  King Louie ken ik niet, Lien
  Maar fleurige kleedjes zie ik wel graag.
  Goed dat EJ goed herstelt, en zich al kan meten met je wandelcapaciteiten… 😉
  Geniet verder van de zomerse zon!

  Groetjes!

 11. Desire zegt:

  Ah, wat een heerlijk vrolijk logje! Vrolijke jurkjes, vrolijke kikkers en een realistische Loesje. En niet te vergeten de gezondheid van EJ, super om te horen dat het allemaal lekker gaat 😀

 12. Thérèse zegt:

  Ha Lien, jij bent ook al zo genieten van het mooie weer! Nu we er zo lang op hebben moeten wachten, lijkt het wel 10 dubbel zo heerlijk. Gezellig naar de Noordermarkt met je zus. Maar het mooiste is het goede nieuws over EJ. Echt heel fijn, meis, ga maar lekker door met genieten!

 13. kwan zegt:

  Wat een gezelligheid!!
  Ik vind de (blote billen)kikker te leuk! Ha ha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s