rusthuisje

Even een weekje rust in het ‘rusthuisje’ op Ameland voor Lien en EJ oftewel de pleegzuster en de patiënt. Mijn taak als pleegzuster zit er bijna op trouwens. Iedere ochtend en avond heeft EJ me nog nodig om zijn lange steunkous aan en uit te trekken, die moet hij dragen omdat er ook een beenader is gebruikt voor de bypasses, maar donderdag is de operatie alweer 6 weken geleden en dan hoeft ie niet meer aan. Hoera! Autorijden en fietsen lukt hem nu ook al weer en zelfs vliegen mag straks (komt dát even goed uit).                              In september start EJ met een revalidatieprogramma, hij twijfelt nog of hij dat via het ziekenhuis gaat doen of gewoon zelfstandig bij een sportvereniging. Hij denkt daar nog even over na. In ieder geval hoeft hij niet te stoppen met roken want roken heeft hij nooit gedaan en gewicht verliezen is ook niet nodig. Hij was al niet dik en sinds zijn bypassoperatie is hij sowieso al een kilo of acht kwijtgeraakt. Iets meer bewegen zou nog wel kunnen. Dus dat gaat hij doen en nog wat meer op z’n voeding letten. Die verstopte kransslagaders zijn hoogstwaarschijnlijk een kwestie van aanleg geweest. Pech dus want alles is verder goed, z’n hart, z’n cholesterolgehalte, z’n longen en zijn bloeddruk. Hij is nog wel vermoeid en heeft nog last van zijn borstkas, niet gek natuurlijk, maar het vervelendst vindt hij toch die pijn en dat dove gevoel in zijn onderarm en vingers. Waarschijnlijk is tijdens de operatie zijn elleboogzenuw bekneld geraakt, tja dat kan ook nog… hopelijk komt dat vanzelf weer goed.

Maar wij vermaken ons hier prima met lezen, Olympische Spelen kijken, wandelen, lekker (gezond) eten en afgelopen dagen heeft zoonlief ons ook nog met een bezoek vereerd. Vanuit het feestgedruis in Sneek, waar hij met vrienden de opening van de Sneekweek had bijgewoond, kwam hij pa en moe nog even opzoeken op Ameland. Heel gezellig!

We kregen trouwens nóg meer bezoek: deze reeën in onze achtertuin, de foto’s zijn door het keukenraam gemaakt.

Dit bericht werd geplaatst in Ameland, dieren, familie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op rusthuisje

 1. desire1966 zegt:

  Liijkt me heerlijk, zo’n (uit)rusthuisje op Ameland. En fijn dat het zo voorspoedig gaat met EJ, mede dankzij de zorgen van pleegzuster Lien 😉
  Jullie huisje móet wel rust uitstralen dat er zulk bijzonder bezoek op afkomt. Geniet er nog even van!

 2. Bertie zegt:

  Een privé-rusthuis(je), als iemand daar niet beter wordt.. Reeën in de tuin, strand in de naijheid, dat is nog es wat ander dan de Zaan.
  Het komt goed met EJ, dat kan niet anders. Alle tekenen wijzen er op en misschien staat het ook in de sterren, wie weet? 🙂
  Beterschap voor hem, dat is goed voor allebei.

 3. botervliegje zegt:

  Mooi dat t zo goed gaat met EJ. Lekker op de wadden, het weer wordt beter zeggen ze. En dan hertjes zo dichtbij. Heerlijk opladen. Ben benieuwd waar de vliegreis naartoe gaat…

 4. aargh zegt:

  Ja aan aanleg kun je niets veranderen. Gewoon maar zo gezond mogelijk verder gaan, en de boel een beetje in de gaten houden. En heel veel genieten, dat schijnt ook reuze gezond te zijn ;-).
  En dat lukt wel geloof ik. Grappig, reeenbezoek zo midden in het hoogseizoen. Misschien wel juist daardoor, dan zoeken ze de rustigeste plekjes op, en dat is blijkbaar bij jullie.

 5. Wieneke zegt:

  Huisje Weltevree dus 😉
  Fijn dat het zo goed gaat.
  Bewegen moet leuk zijn anders hou je het toch niet vol. Dus op zoek naar iets dat EJ echt leuk vindt. Gisteren zag ik iets over trampolinespringen, schijnt beter dan hardlopen te zijn.

 6. gerrit zegt:

  Mooi, dat het de goede kant op gaat met EJ. Beetje rusten op een (wadden)eiland…..heerlijk.
  Overigens: van stoppen met roken is nog niemand afgevallen, integendeel.

 7. Mrs. T. zegt:

  Fijn dat het zo goed met hem gaat. Ik hoop dat over zes weken ook over mijn oom te zeggen. Hij heeft vandaag 6 bypasses gekregen.

 8. Billy zegt:

  geniet maar lekker verder, Lien (en EJ)!

 9. Thérèse zegt:

  Mooi, Lien, allemaal goede berichten. Genieten jullie er maar goed van. Dat doet een mens sowieso goed. Het beste hoor! Th.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s