doorsnee en toch weer niet

Doorsneedagen en toch ook weer niet. Etentjes, gezellige etentjes gehad. Woensdagavond met man en dochters in Amsterdam. Zaterdag met bevriende buren en ex-buren in Egmond. Maandag ter ere van een collega die 40 jaar in het onderwijs zit. En gisteren een ‘hacheeparty’ met zoon en ‘schoondochter’ (die hachee, gemaakt door echtgenoot EJ, zo lekker vindt). Nu maar even een paar dagen sober.

Verder gewerkt. Ik ben heel blij alweer ruim een half jaar op mijn ‘oude’ schooltje te mogen functioneren en heb het erg naar mijn zin met mijn collega A en een volle groep kinderen. Allemaal unieke kinderen met hun eigen karakter en verhaal. Op dit moment hebben we één Nederlands jongetje in de groep, de andere kinderen hebben vaak wel de Nederlandse nationaliteit maar een andere achtergrond. Dat maakt het werk boeiend en kleurrijk. De laatste dagen hebben we het erg druk gehad met extra dingen: nieuwe thema’s uitwerken, ‘met woorden in de weer’ zijn, kindbesprekingen en een training voor een nieuwe registratiemethode. Daarnaast maken we ons zorgen over de thuissituatie van twee kinderen en dat houdt ons ook bezig. Maar daar kan ik (nog) niet over schrijven. Misschien later wel.

Vandaag ben ik vrij en ga ik maar eens wat huishoudelijke dingen doen. Wie weet nog eventjes naar de bieb en vanavond mag ik naar de opera met drie oudere dames.

Dit bericht werd geplaatst in me myself and I, werk. Bookmark de permalink .

9 reacties op doorsnee en toch weer niet

 1. aargh zegt:

  Je komt dat als juf natuurlijk tegen, dat je merkt dat er dingen aan de hand zijn thuis. Lijkt me best moeilijk, wat kun je of moet je doen. Fijn dat er dan ook weer oudere dames zijn, veel plezier vanavond!

 2. Leo's mening zegt:

  De drukke agenda herken ik wel. Elke dag weer iets bijzonders. Wat die multiculti-kinderen betreft, ooit, ik was nog maar een jong mens met veel ambities en dromen, was ik voorzitter van de ouderraad in een schol in de Amsterdamse Bijlmermeer. Ongekende problemen, zoveel nationaliteiten, ongekende spraakverwarringen, en dat was echt eind jaren zeventig al de situatie. Sindsdien is het vast niet minder kleurrijk geworden, wel uitdagender voor het personeel op al die scholen daar…

 3. Desire zegt:

  Ah, etentjes zijn heerlijk, leuk en gezellig, het zou zo maar een hobby van mij kunnen zijn 😉
  Fijn dat je het in je werkomgeving naar je zin hebt, ondanks de moeilijke situaties waar je ongetwijfeld mee te maken krijgt. Vanavond in ieder geval lekker ontspannen met de drie dames, geniet ervan 🙂

 4. RenéSmurf zegt:

  Zo, wat een boel drukkigheid in je leven.
  En zo te lezen kan je het allemaal prima aan.
  Houden zo.

 5. Bertie zegt:

  Een goedgevuld leven, letterlijk 🙂
  Het werk met zoveel verschillende kinderen lijkt me veeleisend maar ook mooi. Kinderen zijn nu eenmaal (meestal) spontaan, van welke afkomst ook.

 6. botervliegje zegt:

  een hacheeparty: weer eens wat anders dan een lingerie of parfumavond haha

 7. Regina zegt:

  Klinkt allemaal leuk en afwisselend. Ik kan me een saaier leven voorstellen 😉 De Hacheeparty maakt het helemaal af 🙂

 8. Billy zegt:

  etentjes zijn toch heerlijk, Lien? Tenminste, ik kan daar enorm van genieten.
  Zijn die kinderen in school dan allemaal Nederlandstalig, of zijn er bij die nog moeten bijgeschoold worden?

  • lien zegt:

   Etentjes vind ik ook heerlijk én gezellig Billy. Veel van ‘onze’ kinderen zijn niet Nederlandstalig van huis uit. Daarom komen ze juist bij ons op de voorschool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s