nog niet uitgekeken

Gisteren was ik wederom in het Stedelijk. Deze keer onder de bevlogen leiding van de docent beeldende vorming van onze school. Hij had spontaan aangeboden een groepje geïnteresseerden rond te leiden in het pas heropende museum. Nu was ik pas twee weken geleden geweest maar ik ben er nog lang niet uitgekeken en ik vind het ook wel leuk om eens wat achtergrondinformatie te krijgen. En deze docent wist veel te vertellen op een leuke, vrijblijvende manier. Er was ruimte voor vragen en voor verwondering. Want dat doen veel kunstwerken met mij, ze roepen verwondering op. Vooral de abstracte kunst en de installaties: waarom heeft die kunstenaar dat gemaakt, wat wil hij/zij ermee laten zien en waarom is dit kunst?

Een foto van de roltrap naar de tentoonstellingszaal in de badkuip. Je schijnt er precies een minuut over te doen als je stil blijft staan (ik heb niet geklokt).

We hadden er afgesproken rond 17.00 uur en op dat tijdstip was het een stuk rustiger dan de vorige keer. Op donderdag blijft het museum open tot 22.00 uur.

Maar nu is het Heerlijk Herfstvakantie!

Dit bericht werd geplaatst in kunst/cultuur en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op nog niet uitgekeken

 1. RenéSmurf zegt:

  Als het niet al te druk is is het het leukste!
  Vind ik altijd, en kunst, tja, als het er hangt, of staat, dan zal het kunst zijn.

 2. Wieneke zegt:

  Je had natuurlijk gewoon rustig tot 60 kunnen tellen. 😉
  Leuk, zo’n speciale rondleiding. Hou ik van.

 3. Kwan zegt:

  Vroeger had ik altijd het idee dat ‘het idee erachter’ meer werd beloond dan de uiteindelijke uitkomst. Nu snap ik steeds beter waarom een idee zoveel meer waard is! Lees dan ook alle bordjes als ik ergens kom!

 4. Billy zegt:

  mooi dat je zo kan genieten van je museumbezoekjes, Lien!

 5. Bertie zegt:

  Fascinerende foto.
  Van veel dingen weet ik nooit of het ‘echte’ kunst is of alleen vindingrijkheid. Of behoort een goeie vondst ook tot de kunst? En wie bepaalt dat?
  Ik kom er nooit uit.

 6. botervliegje zegt:

  ik vraag me ook altijd af wie bepaalt dat iets kunst is of niet. Een rondleiding van iemand die achtergrondinformatie verstrekt lijkt me heel interessant.

 7. Leo's mening zegt:

  Het zal best leuk zijn binnen, voorlsnog zijn de rijen voor dedeur me nog te lang. het nieuwe gebouw is reden om de architect zijn diploma’s te ontnemen en never-nooit meer een opdracht te laten uitvoeren in de hoofdstad. Een badkuipvormig gebouw…hoe bedenk je het….

 8. Thérèse zegt:

  Bofkont ben jij. En wat leuk dat iemand met kennis van kunst er wat bij verteld. Ik heb ook wel zin, maar ben bang voor de drukte. Dan wacht ik nog maar even.

 9. Thérèse zegt:

  verteld moet zijn vertelt. sorry!

 10. Regina zegt:

  Nee, het lijkt me ook niet dat je daar snel uitgekeken raakt. En leuk dat je een rondleiding van iemand kreeg die er zoveel van af weet!

 11. Desire zegt:

  Zo’n rondleiding lijkt me best handig, kom je veel meer te weten over hoe iemand kunst ziet en beleeft. Die foto vindt ik wel een beetje claustrofobisch …
  En ach, die Heerlijke Herfstvakantie, Helaas issie alweer voorbij 😉

 12. HansDeZwans zegt:

  wat is kunst?
  wat is kunst?
  die blik in haar ogen dat is kunst

  Een liedje van Noordkaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s