familievakantie

’t Is weer voorbij die Heerlijke Herfstvakantie. Jammer maar helaas… ‘Kom,’ zeiden mijn ouders een aantal maanden geleden, ‘Laten we weer eens met z’n allen op vakantie gaan. We kunnen het nú nog doen.’ En met zijn allen, daar bedoelen ze dan ook mee: met zijn ALLEN. Met alle kinderen, schoonkinderen, kleinkinderen en schoonkleinkinderen (voor zover aanwezig).  Tja, als onze ouders dat graag willen, dan zeggen wij geen NEE natuurlijk 🙂

Net als twee jaar geleden en als negen jaar geleden werd de bestemming Gran Canaria en we verbleven in hetzelfde hotel waar onze ouders ook regelmatig met zijn tweeën komen. Intussen is de familie alweer wat meer uitgedijd, er zijn een paar vrienden van kleindochters bijgekomen. De vriendin van onze zoon was de vorige keer ook al mee. Nu waren we met 26 mensen in totaal, een hele organisatie en je bent met zoveel personen altijd bang dat er een kink in de kabel komt, dat zou zomaar kunnen natuurlijk. Maar gelukkig bleef iedereen (redelijk) kwiek en gezond en voor de reis zelf hebben onze ouders eigenlijk alles geregeld. Wij hoefden alleen maar te zorgen voor  een vrije week en dat was voor de meesten onder ons natuurlijk geen probleem, het was immers herfstvakantie.

Wat een bofkonten en verwennelingen zijn we toch! We hebben met volle teugen genoten. Het weer was schitterend en iederen kon gewoon zijn/haar gang gaan. We kwamen elkaar tegen bij het ontbijt, in het zwembad, op terrasjes en bij het diner, we borrelden wél samen iedere avond en af en toe sprak je eens iets af met deze of gene of met een groepje. Er waren zelfs drie jarigen in deze week. Handig! De neven en nichten trokken onderling ook gezellig met elkaar op. Hoe ouder iedereen wordt, hoe kleiner het leeftijdsverschil. Staken onze eigen drie kinderen een paar jaar geleden nog letterlijk met kop en schouders boven iedereen uit, nu was (bijna) niet meer te zien dat ze de oudsten waren.

Het was een fantastische vakantie in een sprookjesachtige omgeving met aangenaam gezelschap. Hier zullen we nog lang aan terugdenken en van nagenieten en zoals mijn moeder zei: ‘Dit neemt niemand ons meer af.’

Dit bericht werd geplaatst in familie, vakantie. Bookmark de permalink .

19 reacties op familievakantie

 1. RenéSmurf zegt:

  ja, schitterend! En fijn dat er zoveel zo gezellig meegedaan hebben.
  Dat zie ik mijn familie nog niet doen.

 2. Desire zegt:

  Oh heerlijk Lien! Wat leuk dat jouw ouders dit doen en organiseren! En ze hebben gelijk: als het nu nog kan, waarom zouden ze het dan niet doen? Lijkt me erg gezellig, vooral dat borreluurtje ziet er supergezellig uit. En een mooie locatie ook. Heerlijk dat jullie zo genoten hebben, dát zouden meer mensen moeten doen 🙂

 3. Bertie zegt:

  Een superweekje. Je moeder heeft 100% gelijk: dit neemt niemand je meer af. Fijn dat je man hier nu van genieten kan.
  Op de foto staat een genoeglijke en tevreden familie. Je ouders ogen nog jong en wat me het meest opvalt is de gelijkenis tussen jou en je moeder.

 4. Wieneke zegt:

  Geweldig! Je ziet iedereen vrolijk zijn en genieten. Daar zijn weer een stel herinneringen gemaakt, zeggen wij altijd. Een fantastisch idee van je ouders, Lien. Nú kan het nog…….. ik wou dat meer mensen eens zo dachten.

 5. DharSon zegt:

  Oooo heerlijk!
  Ik vind het zelf ook genieten met de familie op vakantie.

 6. botervliegje zegt:

  oh wat ziet dat er gezellig uit!

 7. aargh zegt:

  Wat een goed idee van je ouders, en wat enorm leuk! Jullie boffen met elkaar. En heel verstandig om iedereen overdag z’n eigen gangetje te laten gaan, lekker ontspannen!

 8. Mrs. T. zegt:

  Oh fantastisch zeg zo’n familievakantie. Prachtig. Daar zijn mooie herinneringen gemaakt. Wat een mooie vrouw is jouw moeder trouwens.

 9. iliveformydreams zegt:

  Ziet er gezellig uit!

 10. Billy zegt:

  da’s pas een heerlijk idee, om met z’n allen op vakantie te gaan
  Zo te zien aan de foto’s hebben jullie daar een hele fijne tijd gehad
  En 28°C is natuurlijk stukken beter dan de vriestemperaturen die we nu hebben…

  Groetjes!

 11. Marjan zegt:

  Wat ont-zet-tend gaaf!!!

 12. Thérèse zegt:

  Wat geweldig Lien. En wat lief van je ouders. Zo iets is natuurlijk fantastisch voor de familiebanden.

 13. karincreatief zegt:

  Onze moeder is toch al 76 en een half. Maar ze oogt nog jong inderdaad Bertie.

 14. mama zegt:

  Pa is een beetje jaloers omdat ik complimentjes krijg over hoe ik eruit zie en hij niet!
  maar wat hebben we het heerlijk gehad.We missen jullie.

 15. gerrit zegt:

  (Beetje laat, maar ach…) Goh zeg. Een prima periode uitgezocht ook nog: voor jullie lekker weer, in NL minder. Met z’n allen in een andere omgeving geeft toch andere praat onderling. Leuk idee van je ouders. En het was heerlijk, zo lees ik….

 16. Leo's mening zegt:

  Wat een leuk idee zeg. Ik heb in zo’n situatie de mazzel dat de familie klein is. Zo klein dat het zelfs in een beetje zakenjet zou passen allemaal. Krijg je op enige leeftijd en maar weinig nakomelingen. Op dat punt blijkt wel dat jouw familie bij het uitdelen van de schoonheid niet achteraan heeft gestaan. Zit toch in de genen, en daarbij hebben ze ook nog smaak bij uitkiezen partners…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s