Parijs in 45 uur

Ik dacht altijd dat het de moeite niet waard zou zijn om voor een weekendje naar Parijs te gaan maar het kán makkelijk. Ik ga het gewoon vaker doen! Waarom niet? Ten eerste kun je 3 maanden van tevoren goedkope treintickets boeken,  je reist daarmee heel comfortabel en relaxt in slechts 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam naar hartje Parijs. Ten tweede kan ik op vrijdagmiddag de Thalys halen van 17.16 uur dus dan kom je op een redelijk tijdstip aan. Ten derde gaat de laatste trein terug op zondagavond om 19.25, dan heb je toch twee hele dagen.

De beide dochters gingen met me mee. Ja, ook de oudste deze keer. Ze is dan wel al heel lang en onvoorspelbaar ziek maar voelde zich de laatste tijd zo wonderbaarlijk goed dat ze een stedentripje wel aandurfde. We hadden een kamer bovenin een apart gebouw om de hoek van het hotel waar we incheckten, in de omgeving van Gare du Nord. We moesten zelf de deur openen met een pasje. Wel een beetje een gribusbuurt, vooral ’s avonds in het donker, we werden die eerste avond meteen al lastig gevallen tijdens het openen van de deur. Maar ja, we zijn wel wat gewend en de dochters staan hun mannetje.

Onze kamer had aan de ene kant uitzicht op straat. En aan de andere kant op de idyllische binnenplaats.

Op zaterdag moesten natuurlijk de warenhuizen worden bezocht. Die ‘droogkappen’ uit mijn vorige log zijn te vinden in warenhuis Lafayette. Er is een expositie rond de geschiedenis van dat warenhuis ingericht omdat de grote koepel, La Coupole, 100 jaar bestaat. In die kappen zijn oude filmpjes te zien. Een grappige tentoonstelling en ook nog ingericht door een Nederlander: Rem Koolhaas.

Je kunt ook het dak van het warenhuis weer op en er is daar zelfs een café naar me genoemd 😉

’s Avonds gingen we naar het Lido op de Champs Elysées, voor de Moulin Rouge waren alle voorstellingen volgeboekt maar in het Lido konden we nog naar de show van half 12. Met de taxi heen en terug, dat was ook al een belevenis door nachtelijk Parijs. Zo’n show moet je toch een keer hebben meegemaakt in je leven. Het was adembenemend. Soms zelfs letterlijk want we zaten aan een tafeltje náást het podium en de benen en jurken en veren zwiepten over onze hoofden. Prachtige dansers en danseressen, schitterende kostuums, steeds wisselende decors en een podium dat omhoog en omlaag kon en waaruit zelfs een ijsvloer tevoorschijn kwam. In één woord: Magnifique! De champagne was inbegrepen gelukkig. En het bijbestelde water ook.

Die zaterdag had toch een beetje te veel gevergd van oudste want zondag was ze ziek. Ze kon niet meer op haar benen staan, algehele spierzwakte. En een hele hoge hartslag. Nee, níet van de alcohol mocht u dat denken….

Op zaterdag hupste ze nog zo vrolijk rond.

We moesten eigenlijk om 12 uur uit onze kamer maar jongste heeft ervoor gezorgd dat we konden bijboeken voor een zacht prijsje tot 18.00 uur. Oudste kon zodoende lekker in bed blijven. Ze heeft geslapen totdat wij weer terug waren vanuit De Marais, de Joodse wijk. Het was een stralende dag zondag, het zonnetje scheen en de lucht was strakblauw.

Onze trein vertrok om 18.25, oudste had gelukkig weer voldoende energie om de terugreis te aanvaarden. Heerlijk dat die trein zo comfortabel is. Jammer dat ze zo ziek was zondag maar ze heeft toch een topzaterdag gehad vond ze zelf.

Twee dagen Parijs. Wel kort, maar toch zeker de moeite waard 🙂

Dit bericht werd geplaatst in familie, Paris, vervoer en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Parijs in 45 uur

 1. Mrs. T. zegt:

  Wat een mooie dochters en wat sneu voor je oudste dat ze zo ziek is. Die binnenplaats is echt idyllisch. 😉

 2. Desire zegt:

  Heerlijk zo’n weekendje weg met je dochters! Met 2 zoons zie ik me dat zelf niet zo gauw doen 😉
  Wel naar dat je oudste steeds zo ziek is, hopelijk gaat het gauw weer wat beter.

 3. Bertie zegt:

  Wat een geweldig weekend Lien, een superminivakantie; dat jij Parijs kent en de weg weet maakt het dubbel mooi. Nog een eigen café ook, klasse 🙂
  Jammer voor je oudste dochter maar toch flink van haar dat ze mee ging. Een nare aandoening hè, zo onberekenbaar.
  De foto’s heb ik nog niet helemaal bekeken , ga ik nu doen.

 4. botervliegje zegt:

  leuk! vaker doen!
  en ook nog je eigen café :0) Daar kreeg je dan toch zeker wel iets van “het huis” aangeboden :0)
  Ik kwam in Griekenland eens lang een winkeltje met zelfgemaakte spullen dat mijn naam had.

 5. Billy zegt:

  ik zit er zoveel dichter bij, en toch zie ik het niet écht zitten voor een weekendje…

 6. Leo's mening zegt:

  Wat akelig voor dochterlief dat ze zo onverklaarbaar ziek is. Ik neem aan dat er wel onderzoek naar is gedaan en een soort oorzaak bekend is? Dan over Parijs, prachtige stad, veel geweest, maar dan vooral als onderdeel van mijn bezoeken aan de daar gehouden luchtvaart- en autoshows. Dan was de stad zelf bijproduct. Ale toeristische trekpleisters gezien. En wij sliepen in Montparnasse, ook niet meteen de Goudkust van de Lichtstad. Maar wel goed voor veel verhalen…net zoals jij dat kunt…..

 7. aargh zegt:

  Dat is nou het grote voordeel van in de randstad wonen, dat je in een paar uurtjes in Parijs bent. Heerlijk hoor, zo’n weekendje. En naar het Lido, toe maar! Wel erg sneu als je dat met ziekte moet bekopen, beterschap voor haar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s