akelige Uggs

Jongste dochter is al een tijdje het huis uit. Máár er stonden nog wel Uggs van haar in de kast. Dikke, plompe, Australische Uggs met een voering van schapenvacht én profielzolen.
Mooi, dacht moeder Lien, er ligt sneeuw, het is koud en ik wil niet uitglijden, laat ik die Uggs eens aantrekken. Ze pasten haar ook nog want door jarenlang gebruik waren ze behoorlijk uitgelopen.

Tevreden fietste ze met de Uggs aan naar het station. In Amsterdam moest ze een eindje wandelen. Ze voelde zich net een kerel en probeerde niet te sloffen maar haar voeten fatsoenlijk op te tillen bij iedere stap. Intussen voelde ze dat haar sokken aan het afzakken waren, die zaten dubbel bij haar tenen. Op haar werk aangekomen moesten eerst de Uggs uit- en de sokken opgetrokken worden. ‘Ha, van welke dochter zijn ze?’ grijnsde haar collega A, een echt Uggs-addict, die wel begreep dat die laarzen niet van haar zelf konden zijn. Moeder had eigenlijk al spijt dat ze die dingen überhaupt had aangetrokken want ze waren erg warm, ze vond ze afzichtelijk en plomp en ze zaten helemaal niet lekker omdat die sokken niet bleven zitten waar ze moesten zitten.

Na haar werk had moeder afgesproken met vriendin M. Bij de tramhalte moesten eerst de Uggs weer uit- en de sokken opgetrokken worden. De scholieren die er stonden te wachten keken wel een beetje vreemd maar zeiden er niets van. Moeder dacht slim te zijn door de sokken óver de broek aan te trekken zodat ze beter zouden blijven zitten. Intussen waren haar tenen wel erg gevoelig geworden.

Ze was ruim voor de afgesproken tijd op het station waar ze haar vriendin zou ontmoeten. Weet je wat, dacht moeder, ik trek die sokken gewoon uit. Dat doen Bekende Nederlanders immers ook? Die laten hun hondje uit met blote voeten in hun Uggs. Dus ze ging op het station voor 50 cent naar de wc en trok, zittend op de bril, haar sokken uit. Ze had nog een pleister in haar portemonnee voor om het gevoeligste teentje. Probleem opgelost. Dacht ze.

Zonder sokken in Uggs heb je wel meer ruimte maar ook meer wrijving en het voelt akelig. Behalve haar tenen werd ook haar hiel gevoelig.
Moeder Lien is de avond goed doorgekomen. Bijgekletst, museumpje bezocht en gezellig gegeten maar die Uggs bleven voelen als een blok aan haar been. Vandaag ontdekte ze blaren. Op haar kleine teen en op haar hiel. Blaren opgelopen in Uggs, dat overkomt toch niemand?

Dit bericht werd geplaatst in me myself and I, opmerkelijke zaken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op akelige Uggs

 1. botervliegje zegt:

  die kunnen dus weer terug in de kast of gelijk naar een goed doel? Of had dochter ze daarom achtergelaten? Zaten ze haar ook al niet lekker?

 2. Wieneke zegt:

  Walgelijke dingen, die Uggs. Bij de Boerenbond (Welkoop) heb ik twee jaar geleden fantastische warm gevoerde laarzen gekocht. Van onderen plastic gelijk een kaplaars en dan van boven een soort kunstleer, dat je dichthaalt met veters en haakjes. Er zit zo’n handige lus bij je hiel, zodat je ze gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Er zit een zoolprofiel op dat veel wegheeft van een tractorband 🙂
  Kortom, Lien, meteen rennen (niet op die rottige Uggs) naar de Boerenbond. 🙂

  • lien zegt:

   Ha, de Welkoop! Op Ameland is er één weet ik, maar hier in de Zaanstreek niet volgens mij. Voorlopig houd ik het wel bij die rubbertjes met ‘spikes’. Die kan ik naar believen aan- en uitdoen.

 3. Regina zegt:

  Hahahahaha, je hebt er wel een heel gedoe van gehad, zeg! Maar ik vind Uggs ook lelijk en ze lijken me ook behoorlijk lomp. Als laarzen of schoenen niet lekker zitten, ben ik er ook al snel klaar mee. Maar je hebt je iig door de dag heen geslagen!

 4. Mrs. T. zegt:

  Ik vind Uggs sowieso verschrikkelijk. Moet je er trouwens niet altijd met blote voeten in? Zal een lekkere stinkboel worden ook.

 5. Bertie zegt:

  Overkomt niemand dat? Jawel: moeder Lien.
  Hahahaha…

 6. Kwan zegt:

  Ik dacht dat die dure krengen erom bekend stonden heel erg lekker te lopen! Waarom zou je er anders zoveel geld voor neerleggen? Blaren kun je ook wel oplopen in schoenen voor een tientje! 😉

 7. Wondelgijn zegt:

  Uggs en ik is ook niet zo’n goede combinatie ben ik bang…. *grijns*

 8. HansDeZwans zegt:

  Mijn dochter heeft ook Uggs. Van zodra dat ze versleten zijn, wil ze alweer nieuwe.

 9. aargh zegt:

  Hahaha, mooi verhaal. Je moet ook maar durven, het schoeisel van je dochter aantrekken 😉

 10. Anneloes zegt:

  Haha, hoe krijg je dat nou weer voor elkaar mam? Blaren door uggs?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s