Ziezo!

Ziezo, Kerst is weer achter de rug. Nu oud en nieuw nog en dan gaan we weer soberen. Dat is wel nodig want, guttegut, wat eten we weer veel! En als je toch lekker bezig bent let je niet meer op de calorieën, dat gaat o zo makkelijk. Hup, weer wat mierzoete kerstschuimkransjes extra naar binnen. Wat maakt het uit nietwaar? Eerst vond ik ze niet te vreten zo zoet maar wat went dat weer snel. En EJ kwam vanmiddag binnenwandelen met oliebollen. ‘Néé! Hoe verzin je het! OLIEBOLLEN!!! Die eten we met oud en nieuw! Niet NU!’ Maar ja, ze zijn alweer op. Ik heb er drie gehad, gelukkig waren de Dochters en een vriendin present om mee te eten. Ik beschouw het maar als een oliebollenlunch. Straks eten we weer overgebleven goulash van 1e kerstdag.

Het was wel erg knus en gezellig op kerstavond met het hele gezin plus zwager JM en goede vriend J rond de tafel. We hadden allerlei hapjes en ieder nam gewoon wat-ie lekker vond. EJ zorgde voor het vlees en de voorgerechten, zelf maakte ik salades, bakte aardappeltjes en warmde peertjes, ‘schoondochter’ had heerlijke borrelhapjes gemaakt, ‘schoonzoon’ had zelf appeltaart gebakken, jongste kwam met Turkse broden en zwager met wijn. Goede vriend J en oudste doken samen nog even de keuken in om een halal lasagneschotel te maken omdat J alleen halalvlees eet. Hij besloot namelijk vrij laat dat hij ook dit jaar op kerstavond graag bij ons wilde zijn evenals de afgelopen 3 jaren. Zwager JM was er voor het eerst bij, hij heeft een zwaar jaar achter de rug qua gezondheid. Gelukkig zijn de berichten nu goed en heeft hij tot april geen polonaise meer aan zijn lijf.            Oudste en ik hadden ook nog een chocolate cheesecake gebakken trouwens maar die was mislukt. Hij was keihard geworden door alle gestolde pure chocola die er in zat. We hebben ons exact aan het recept gehouden maar zoveel chocola had er, bij nader inzien, niet in gehoeven. Jammer van de ingrediënten maar we hadden ‘m toch niet op gekund. Tussen alle happen door hebben we ook nog cadeautjes uitgepakt dus het was een avondvullend programma.

zoon en vriendin   aan de kerstdis (kinderen en JM)

En gisteren zijn de Dochters en ik evenals vorig jaar naar het Kerstcircus in Carré geweest. Superleuk was dat, al vond ik het vorig jaar toch wel ietsje spectaculairder maar dat kwam natuurlijk omdat vorig jaar voor mij de eerste keer was. In de pauze spraken we een mijnheer die er 60 jaar geleden (!) voor de eerste en laatste keer was. Heel bijzonder vond hij het om nu weer terug te zijn, mijnheer had veel te vertellen en was erg in zijn sas omdat wij hem veel jonger schatten dan de 82 jaren die hij was.

theater Carré bij avond   De dames voor Carré

(Maar Rob de Nijs is ook al bijna 70)

Van te voren hadden we, samen met EJ, lekker gegeten, bij De Kroon op het Rembrandtplein. Na overal geweigerd te zijn, er was nergens plaats want iedereen had gereserveerd natuurlijk op 2e kerstdag, waren ze daar bereid een tafeltje voor ons te dekken. Een plek om te onthouden. Lief, attent personeel en prima eten.

vader en dochter in De Kroon   moeder en jongste in De Kroon

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in familie, feesten, theater en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Ziezo!

 1. botervliegje zegt:

  ffe balansen na de feestdagen en je bent alle ballast weer kwijt. Gezellig zo met die foto’s.

 2. Billy zegt:

  bij ons ietwat gelijkaardig scenario
  behalve dat circus, waar ik niet echt een liefhebber van ben…

  Nu aan het dieet (tot oudejaar)?

  🙂

 3. Leo's mening zegt:

  Allereerst, je ziet er geweldig uit op die foto’s. Top hoor! Feestelijk dat circus, dat doet Henk v.d. M. toch maar goed. Mooie carriere gemaakt van roddelkoning naar impresario. En wat voor een. De eterij met deze dagen laat ik ook maar over me heen komen. We trachten dezer dagen weer iets normaler te doen op dat gebied. De ellende is dat ik zelf kort na Nieuwjaar jarig ben en een heel goed vriendinnetje ook, dus we vallen meteen in de boter op dat gebied. geen tijd met lijnen te starten, maar het moet wel….sommige broeken sluiten niet meer, en dat is best wat genant….

 4. Bertie zegt:

  Een mooie kerst, mooie foto’s ook , leuk gebaar van het restaurant om plaats voor julie te maken, daar ga je voor terug.
  Ja, die hapjes. Je koopt ze en je eet ze want ze staan ervoor en weggooien is zonde 🙂

 5. Leuk om JM daar aan tafel te zien zitten en goh, daar zit goede vriend J. Ook weer als vanouds. Lekker een paar kilootjes erbij, Lien. Die vliegen er in 2013 snel weer af.
  Wij tussen de dozen dit jaar. Maar dat is ook best gezellig.

 6. RenéSmurf zegt:

  Rob is inmiddels 70. Het leest wel een beetje kut, dat J en JM en zo, maar op zich al met al een aangenaam verpozen. Een speciale dag met een speciaal cirkus! ja, ik heb dat minder. 🙂

 7. Regina zegt:

  Klinkt als een paar heerlijke dagen en de foto´s spreken voor zich. Nu idd nog even door naar oud en nieuw en dan de broekriem aanhalen. Als dat nog lukt, hahaha ( en nu spreek ik voor mezelf ;D).

 8. gerrit zegt:

  Tja, de oliebollentest is geweest, dus ja, dan mag je ze eten :-))

 9. kwan zegt:

  Oh lekker, zeg! Het water loopt me in de mond bij het lezen van al het lekkers wat je hebt gegeten! Morgen weer oliebollen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s