sneeuwjachten

Brrrrr, wat is het koud! De thermometer meet -4 maar ik hoor zojuist op het nieuws dat de gevoelstemperatuur -13 is door die snijdende oostenwind. Ze schaatsen hier al volop en mijn sneeuwpop was bijna veranderd in een ijskonijn, ik heb ‘m maar snel binnengehaald en lekker aangekleed want vanavond worden er sneeuwjachten verwacht. Oehoeoeoe wat klinkt dat spannend en onheilspellend: SNEEUWJACHTEN. Ik stel me voor dat het net zoiets wordt als in 1979. Toentertijd werden we he-le-maal niet gewaarschuwd. We werden gewoon verrast daar in het hoge Noorden, eerst door ijzel ’s avonds en de volgende ochtend lagen er metersdikke hopen sneeuw en de harde sneeuwwind gierde om de flat waar ik toen woonde. Dat waren pas sneeuwjachten. Er was geen doorkomen aan.

Maar goed, vandaag blijf ik maar binnen. Ik ga iets heel nuttigs doen: de diepvries ontdooien. Daar is het prima weer voor. En ik wil ook graag iets creatiefs doen. Heeft iemand nog suggesties? Iets wat leuk is om te doen en niet te moeilijk en te tijdrovend? Wie weet helpt het mij op gang en wordt het toch nog wat met mijn creatieve ontwikkeling…

alleen nog kouwe voeten...

alleen nog kouwe voeten…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in in en rond het huis en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op sneeuwjachten

 1. botervliegje zegt:

  Ik hoop niet dat er morgen een gigantisch pak sneeuw ligt, ik heb er zo’n hekel aan om daar doorheen te moeten om op het werk te komen, maar ja het is niet anders (toch blijf ik duimen voor een heel klein pakje sneeuw). Misschien kun je eens googelen op DIY of via http://www.pinterest.com en dan bij zoeken DIY intikken. Misschien vindt je een vissekom leuk? Kijk dan hier: http://ma-de-by-me.blogspot.nl/2010_08_01_archive.html
  of een teddybeer van een oude sok?
  http://themetapicture.com/this-is-how-you-create-a-teddy-bear-from-a-sock/
  Hoop dat je er wat aan hebt.

  • lien zegt:

   Wat een leuke ideeën Alice, dank je wel! Af en toe kijk ik weleens op Pinterest, ook voor school, en iedere keer denk ik: ow, wat leuk toch allemaal. Dat wil ik OOK! Die vissenkom is ook een leuk idee voor school (visje, visje in het water…). En dat beertje…Ik ben ook altijd zo jaloers op mensen met een creatief blog. Ik neem me nu voor om iedere week iets te gaan maken. Al is het nóg zo klein en simpel.

 2. RenéSmurf zegt:

  haha, nee, geen tips, lekker relaxen na gedande arbeid! Eten en badderen en voorbereiden voor morgen en zo, de dag en avond zijn zo weer om.

 3. desire1966 zegt:

  Haha! Nog even sokjes aan en hij is weer helemaal boven Jan 😉
  Sneeuwjachten … dat klinkt inderdaad onheilspellend. Zal morgen raar staan te kijken als je de voordeur niet uit kan omdat er meters hoge sneeuw ligt. We wachten het af. Ondertussen de tijd doden met breien? Misschien?

 4. Mrs. T. zegt:

  Gelukkig dat de pop weer op temperatuur is. 😉

 5. Billy zegt:

  heeft die fles Bacardi rum niet geholpen tegen het koudegevoel?

  :-p

 6. Handig om je vriezer te ontdooien…wat niet mag ontdooien leg je gewoon buiten op je stoep 😉
  Bedankt voor je reactie op mijn blog. Over je eigen blog heb je ook niet te klagen 😉

 7. Bertie zegt:

  Ojee, ik ben kwijtgeraakt of zit in de spambox. Een verloren vrouw:-) Misschien dat deze reactie blijft staan.
  De sneeuwjacht bracht gruwelijke kou maar het was mooi om te zien . Achter de ramen haha.
  Heb je intussen al iets creatiefs gedaan?

  • lien zegt:

   Nee, je zat niet in de spambox Bertie 🙂 Ik heb ff gekeken want van jou zou ik toch echt niets verloren willen laten gaan. Nog niets creatiefs gedáán maar wel veel op Pinterest gekeken, dat is al wat. Het ziet er prachtig uit buiten. Straks moet ik erdoor, hoop maar dat ik aankom in Amsterdam.

 8. Regina zegt:

  Ach, ze hebben weer iets gevonden om de gewone mens in spanning te houden. Sneeuw met een beetje wind is nu ‘sneeuwjacht’. Verder worden we om de oren geslagen met ‘extreem weer’ en wordt er verwacht dat we boodschappen hamsteren en angstvallig binnenblijven. In mijn tijd… ach, laat maar 😉

  • lien zegt:

   Eigenijk viel het allemaal reuze mee vandaag. Ben zelfs nog in het Hoge Noorden geweest vanavond, prima begaanbaar hoor. En geen sneeuwjachten, alleen wat stuifsneeuw.

 9. Wat Kuifje betreft. Zusje P moeder B en ik kénden dat poppetje helemaal niet. Wij kenden wel een andere Kuifje maar hoe je dit mannetje met bolle wangetjes uit het ouderlijk huis hebt meegenomen?
  Hij was er in elk geval niet toen wij klein waren. Gelukkig heb je ook nog mooie kleertjes en zo. Is hij weer lekker warm. Sokjes kun je straks zo breien . En wie staat daar toch achter hem in dat jurkje? Groetjes uit het hoge Noorden. Haha.

  • lien zegt:

   Ach ja, dat zei je gisteren al. Maar je hoeft je ook niet álles te herinneren. Misschien was hij van zusje H of broertje L, dat kan ook nog. Ik weet in ieder geval nog precies op welke dag ik hem meegenomen heb naar Groningen destijds, de dag van de Bijlmerramp. Gek hè, en steeds als ik hem weer zie moet ik aan de Bijlmerramp denken.. Dat poppetje achter Kuifje heb ik in Giethoorn gekocht in de ‘Poppenschuur’ tijdens een familiedag. Ook al weer lang geleden…

 10. Hallo Lien, ik heb je aan mijn blogroll toegevoegd. Als je dat niet prettig vindt, laat je het me dan even weten? Groejtes, Kakel

 11. gerrit zegt:

  Over klusjes gesproken: ik moet nog steeds allerlei papieren voor de belasting bij elkaar zoeken. Komt er maar niet van. Ach, het is maar een idee :-))

 12. Thérèse zegt:

  Ik Ik heb eens een boek gekocht, getiteld ‘Schattige beestjes’ of zoiets. Daar maakte ik o.a. hamsters uit, gehaakt en zeker één per dag, in allerlei kleurtjes. Was helemaal nit moeilijk én leuk.
  Of nu bloemen breien, boekje kreeg ik cadeau. Er zijn moeilijke bij, maar ook heel gemakkelijke. Kijk bij de Kringloop ook maar eens bij wat knutselboekjes; zijn niet duur natuurlijk en je kunt dan gewoon wat proberen. Of poppenkleertjes maken, ook al leuk. Succes gewenst.

  • lien zegt:

   Lijkt me erg leuk, haken. Vooral als je iets in een dag af kunt hebben. Poppenkleertjes ga ik ook proberen,daar kan ik ook ouwe sokken voor gebruiken heb ik net bedacht ( met dank aan Alice) 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s