geïmporteerd (maar niet heus)

Joehee! Het is gelukt! En het kostte me nauwelijks moeite. Mijn vorige weblog ‘leukepruik’ is nu volledig geïntegreerd in ‘logginglina’. Poeh, fluitje van een cent en daar was ik al die tijd zo huiverig voor. Maar zo te zien is alles meegekomen. Alle berichten, reacties, foto’s en filmpjes. Sommige berichten zelfs dubbel maar ja beter dubbel dan kwijt nietwaar? En de grote foto’s van mijn vorige weblog worden een beetje té groot weergegeven maar ook dat interesseert me niet. Ik heb alles nog denk ik (en ik ben nogal een bewaarderig type dus dat is prettig). Nu loopt mijn archief terug tot in juni 2008, best lang eigenlijk. En bepaalde categorieën moeten worden aangepast maar dat komt nog wel een keertje.

………………………………………………………………………………………………………………………………

Bovenstaande tekst heb ik gisteren getypt. Helaas heb ik te vroeg gejubeld.  De foto’s, die wel in de berichten te zien zijn, ontbreken in de mediabibliotheek. Dat betekent dat ze verdwijnen zodra ‘Weblog’ uit de lucht is op 1 maart. Ik zie nu alleen maar lege kadertjes (23 pagina’s lang). En de uploadlocaties matchen niet met de fotobestanden, die wel een naam hebben maar er dus niet zijn.  Ik denk dat ik eerst de Uitwijkpost maar weer eens moet raadplegen en vervolgens een mailtje naar de helpdesk van Weblog en/of WordPress moet sturen. Wat een gedoe, hier word je toch moe van!

*Naschrift: inmiddels heb ik mijn oude weblog in zijn geheel geïmporteerd naar: http://leukepruik.wordpress.com/ en weer verwijderd uit ‘logginglina’.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in me myself and I. Bookmark de permalink .

12 reacties op geïmporteerd (maar niet heus)

 1. Bertie zegt:

  Een teleurstelling, jammer , je had er zoveel informatie en foto’s op staan. Jammer ook voor alle anderen.
  Ik had mijn weblog opgezegd maar kreeg evengoed het mailtje betr. overdracht naar WP. Desgevraagd zou de afdeling Technieken proberen het terug te halen. Een snel en vriendelijk antwoord maar of het iets wordt is de vraag. In mijn geval niet erg, er stonden niet veel bijzonders op.

 2. desire1966 zegt:

  Bah, wat een ellende! Ook stom van weblog om zoiets te ondernemen terwijl ze de boel gewoon niet op orde hebben … ik denk dat velen in hetzelfde schuitje zitten als jij. Zelf heb ik ook een blog bij weblog (hartekreten), ik kan hier inloggen maar daar heb je dan ook alles mee gezegd, laat staan dat ik de boel kan importeren. Ik denk dat ik de belangrijkste blogjes er maar uithaal en op blogspot zet (kopieren?), wat moet je anders? Heel veel succes gewenst met alles!

 3. Ja, het blijft een eindeloos getob. Het is wel te hopen dat ze de stekker er niet eerder uittrekken voordat iedereen zijn weblog(s) inclusief afbeeldingen in z’n WordPress blog heeft staan. Wat je in ieder geval wel kunt doen is aan Maarten Meijer doorgeven dat je ook wel interesse hebt in dat tooltje. Dan kun je alles in ieder geval op de harde schijf van je computer zetten en is het niet kwijt. Hoe je het geheel dan weer in je weblog krijgt en of dat zo dan kan is voor mij ook een vraag.
  Ik ga er in ieder geval wel moeite voor doen de garantie te krijgen dat er geen stekkers uitgetrokken worden zolang er nog maar één blogger is die nog niet alles heeft kunnen porteren.

  • lien zegt:

   Thanks, ik heb gemaild en ik wacht eerst maar even een reactie af. Ook heb ik aangegeven wel zo’n tooltje te willen. Alle foto’s heb ik nog wel opgeslagen maar om dat zelf weer te gaan plaatsen wordt een heidens karwei.

 4. botervliegje zegt:

  hè getsie, wat een tegenvaller. Ik heb de moed al lang opgegeven en doe geen enkele moeite, maar vind het wel jammer van de recepten. Aan de andere kant is het voor mij ook een goede leer geweest: je weblog niet als archief gebruiken :0)

 5. Mrs. T. zegt:

  De klucht van de eeuw heel dat webloggedoe. Ben blij dat ik destijds alles al overgezet heb.

 6. RenéSmurf zegt:

  ja, het begon zo positief! Ik zou je aanraden om dat wat je dan nog zien kan op te slagen, dan heb je in elk geval de foto`s nog.

 7. Billy zegt:

  ik denk dat die foto’s en zo al verdwenen zijn met de vorige noodlottige overgang van web-log naar weblog…
  Ik heb mijn log ook geïmporteerd in wordpress toen ik naar wordpress overging, maar toen al bleek het niet goed te lukken met de foto’s van m’n oude weblog. Maar de teksten zijn er toch nog, da’s al iets. Er kijkt wellicht toch niemand maar naar die archieven…

  • lien zegt:

   Ach ja, ik heb mijn bestanden nu veilig opgeslagen ( via die tool van Maarten Keizer) en maak me nu ook niet meer druk. Misschien probeer ik nog 1x opnieuw te importeren. Het zijn 3 jaar van mijn leven, voor een ander niet belangrijk maar ik wil zelf nog het een en ander terug kunnen lezen en kijken.

 8. Regina zegt:

  Hm, dat mailen, daar zou ik maar niet teveel van verwachten. Ik krijg tegenwoordig gewoon geen antwoord meer. En kan dus ook niet inloggen. Ik ben nu handmatig alle logs van toen (vanaf 2007) aan het opslaan. Vaak zonder foto’s omdat die verdwenen zijn. Zooitje is het toch ook. Ben blij voor je dat jij je berichten veilig heb weten te stellen!

 9. aargh zegt:

  Mooi dat jij in elk geval alle tekst hebt kunnen importeren. Ik wilde eraan beginnen maar er bleek geen email-adres meer in mijn instellingenpagina te staan, en als ik dat invul lees ik dat het eerst goedgekeurd moet worden en vervolgens gebeurt er niks. Zonder mail geen linkjes om te verhuizen en zo. Ik had me er ook eigenlijk allang mee verzoend dat alles weg was, de naam weblog.nl alleen al bezorgt me uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s