Driewerf: Hoera!

Hoera! Zusje H is afgelopen vrijdag opnieuw geopereerd en in tegenstelling tot de vorige keer in december, toen helemaal misging, is alles nu gelukkig goed verlopen. Gisteren mocht ze alweer naar huis en toen we even langskwamen om een bloemetje te brengen kwam ze ons tot onze grote verrassing zelf al stralend tegemoet lopen. We geloofden onze ogen niet. Ze voelde zich meteen al een stuk beter dan vóór de operatie. Dat was natuurlijk ook de bedoeling maar het blijft een kwetsbare aangelegenheid dat gefriemel met zo’n katheter in je hart. Alle lekkages zijn nu dichtgebrand en hopelijk blijven haar klachten voorgoed weg.

We zijn dit hele weekend in Sneek gebleven want we hadden nog meer te vieren: zusje Karin vierde vandaag haar verjaardag. We hadden meteen de gelegenheid om het prachtige nieuwe huis te bewonderen van Karin en haar vriend Cees. Na een ingrijpende verbouwing zijn ze er onlangs ingetrokken. Ze wonen op een schitterende plek en het huis zelf is geweldig. Ik kan het nooit laten om foto’s te maken als ik er ben maar ik plaats hier maar een paar ‘neutrale’.

Zo zag het er vanochtend uit, vlak bij het huis van Karin en Cees. Sprookjesachtig wit.

een witte wereld

een witte wereld

Dit object hangt er aan de muur (ljocht betekent: licht voor de niet-Friezen).

ljocht

ljocht

En hier een deel van de visite: broer, zwagers en zusje H onder de prachtige, nieuwe lampen.

mooie lampen van Tom Dixon

mooie lampen van Tom Dixon

Eigenlijk zou ook ons jongste neefje dit weekend zijn verjaardag vieren maar hij was helaas geveld door de griep.

In het centrum van Sneek was er gisteren een Carnavalsoptocht, daar hadden we helemaal geen rekening mee gehouden natuurlijk. We hadden het pas in de gaten toen we geen parkeerplek konden vinden. In een poging de drukte te ontlopen belandden we in een smal straatje: de Havenstraat en stonden ineens oog in oog met het huisje dat ik ken van een schilderijtje: het eerste groente en fruitwinkeltje van mijn opa dat hij 90 jaar geleden opende (in 1923). Ik wist niet eens dat het huisje nog bestónd. En voor het raam hing een replica van dat bekende schilderijtje, het kon dus niet missen. Het zag er bijna nog helemaal hetzelfde uit als toen. Wat een ontdekking!  En wat idioot dat ik in mijn hele leven nog nooit in die Havenstraat ben geweest.

opa's eerste winkeltje

opa’s eerste winkeltje

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in familie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Driewerf: Hoera!

 1. Mrs. T. zegt:

  Wat fijn dat het goed gegaan is. Ik hoop dat je zus van alle klachten verlost is nu.

 2. aargh zegt:

  Een pak van jullie hart, na die minder geslaagde operatie! En leuk om dat huisje te ontdekken, dat was even een heel geslaagd weekend zo te horen.

 3. Billy zegt:

  die carnavalsoptocht bekijken was geen optie?
  Goed dat je zus deze keer goed geholpen werd, wens haar veel beterschap en een goed herstel toe, Lien!

 4. botervliegje zegt:

  wat mooi van je zusje Lien. En wat leuk van dat winkeltje van je opa.

 5. Bertie zegt:

  Een opluchting voor je zus dat ze zich nu goed voelt en beter blíjft. Daar ga je toch van uit?
  Karin (gefeliciteerd!) woont midden in de weilanden, zo te zien, ziet er prachtig uit met die sneeuw. Dat je het huisje teugvond is grappig. Er nooit te zijn geweest, zo dichtbij 🙂

 6. HansDeZwans zegt:

  Fijn voor je zus dat de operatie beter gelukt is. Het herontdekken van iets wat je al bijna vergeten bent, is ook altijd leuk.

 7. gerrit zegt:

  Jammer dat sommige dingen vaak in tweeën moeten. Mooi dat de operatie nu wel goed gegaan is. Leuk, plots tegen het huisje aanlopen dat volop is ‘gaan leven’ nadat het IRL is gezien.
  Dat moest niet mogen, hè, dat het carnaval ook al tot in Friesland doorgedrongen is…? :-))

 8. The Empress zegt:

  Fijn dat de operatie goed is gegaan.

 9. Desire zegt:

  Gelukkig dat het deze keer voor je zus goed verlopen is, een hele opluchting voor iedereen toch?
  Wat een leuk huisje …schandalig hoor Lien, dat je nog nooit in de Havenstraat was geweest. Waar het winkeltje van je opa stond nota bene! 😉

  • lien zegt:

   Ja, maar mijn opa had al een nieuw (iets groter) winkeltje toen ik geboren werd. 90 jaar later is dat kleine winkeltje uitgegroeid tot een groot supermarktconcern. Het begin van die groei heeft opa nog meegemaakt.

 10. Leo's mening zegt:

  Goed voor je zus dat ze nu van alle ellende verlost lijkt. Knap dat de medici dat zo kunnen. Ik ben er zelf niet zo van, watje en zo, maar wel een fijn idee dat er nog veel te repareren valt als het nodig is. Carnaval in Sneek? Het moet niet gekker worden zeg…….

 11. Wieneke zegt:

  Allemaal fijne berichten, Lien. Je gaat toch zeker wel even binnen kijken een keer in dat huisje? Als je het netjes vraagt (en flink met je wimpers werkt) dan mag het vast wel.

 12. Gefeliciteerd met de gezondheid van je zus! Dat is wel het vieren waard. En meteen alweer zo op de been…ongelofelijk.
  Nou, dat vind ik nog eens nieuws: de Friezen vieren ook carnaval :-0
  Dat verhaal van je opa’s winkeltje is te mooi om waar te zijn. Ik denk als je had aangebeld en het had verteld dat ze vast blij waren geweest.
  Liefs Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s