Knutselpakketje

zou het wat worden?

zou het wat worden?

Hè hè, eindelijk! lien is aan het creëren geslagen. Bij de Action vond ik een pakketje voor 1.99 waar van alles inzat: gekleurde katoen, een haaknaald, een gewone naald, vilt voor de achterkant, vulsel en een gebruiksaanwijzing. Erg handig, want ik moest eerst nog maar eens zien of ik de kunst van het haken niet was verleerd. Op de basisschool heb ik voor het laatst een pannenlapje of iets dergelijks in elkaar geknutseld bij de handwerkzuster en dat is al heel wat jaartjes geleden.

Het was wel een heel gefrut op de zaterdagochtend maar het is uiteindelijk gelukt. Poeh, haken lukte nog wel. Zelfs het meerderen en minderen. Maar aan de achterkant van de popjes moest vilt worden genaaid met een FESTONSTEEK. En die festonsteek kreeg ik maar niet voor elkaar. Dus ik heb eerst maar eens een instructiefilmpje op YouTube gezocht en vervolgens lukte het me wel. Het was passen en meten met het vilt want het lapje was eigenlijk te klein voor drie popjes (of mijn popjes waren te groot, dat kan ook). En ik had te weinig vulsel. Dus één popje heb ik gevuld met stukjes van een viltachtige beschermdeken voor meubelstukken. Wel een donkerder vulling die er een beetje doorheen schijnt. Maar ja.

En dit is dan het resultaat: drie ietwat sullige baboesjka’s, vader, moeder en kind. Ze staan op de piano. Hahaha, wat moet ik ermee? Mocht iemand ze willen hebben, dan stuur ik ze met liefde op. Het eerste DIY project van lien. Wie weet wat er allemaal nog volgt 😉

Nu heb ik dit liedje de hele tijd in mijn hoofd.

3 baboesjka's op de piano

3 baboesjka’s op de piano

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in lien gaat crea. Bookmark de permalink .

16 reacties op Knutselpakketje

 1. Wieneke zegt:

  Als je een naald gebruikt met een maat kleiner, dan schijnt er geen vulling tussen de steken door.
  Geldt voor een heleboel haakwerk.

 2. Bertie zegt:

  Ik vind het er schattig uitzien hoor. Speel je liedjes voor ze? Kate Bush-songs? 🙂

 3. Bertie zegt:

  Nu zie ik pas dat er een stukje van/voor Karin en Cees op de klep staat. Niet hetzelfde als Kate, haha.

 4. Desire zegt:

  Helemaal niet gek hoor, voor een ‘beginneling’ 🙂
  Goh, Kate bush, da’s lang geleden, mooi nummer en mooie zangeres. Die is inmiddels ook al 55. Time flies!

 5. Theo zegt:

  Ik vind het resultaat prachtig. En wat geeft het dat het niet helemaal is geworden, zoals je het voor ogen had. Als je maar genoten hebt van het knutselen. En bedankt voor Kate Bush, nu zit ik weer de hele dag met dat liedje in mijn hoofd 😉

 6. botervliegje zegt:

  ik heb ook met zo’n pakketje in mijn handen gestaan bij de Action! Maar ik besloot eerst maar eens te gaan knutselen met alle spullen die ik nog in huis heb. Leuk geworden je Baboesjka’s en Kate Bush is ook nog altijd leuk.

 7. Ik wist ;t: Kate Bush! Je bent anders dapper bezig geweest en je mag best trots zijn op het resultaat. Vroegah kende ik ook de Festonsteek maar nu zou ik ook een insturctiefilmpje nodig hebben 🙂 Leuke poppetjes, Lina!
  Liefs Kakel

 8. RenéSmurf zegt:

  Nou, dat is dan weer echt wat voor jou! Je hebt je er mee vermaakt, en wie weet kan je een ander er nog een plezier mee doen! En door dat er bij te lezen doe je mij weer een plezier! Aardige mensen, daar hou ik van.

 9. The Empress zegt:

  Ziet er harstikke leuk uit! Het begin naar meer……? 🙂

 10. Regina zegt:

  Oh, ik zag die pakketjes ook al bij de Action liggen en kwanm ook al in verleiding. Maar heb ze uiteindelijk toch laten liggen. Leuk om zo bezig te zijn en je poppetjes zijn erg leuk geworden. Maar wat je er mee móet… Ben bang dat ik daar ook geen antwoord op heb 😉

 11. Ik vind het gewéldig leuke poppetjes. Hoe krijg je het voor mekaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s