vervolg moeder en zussenweekend

Oké, dan ga ik nu even verder met deel 2 van ons moeder en zussenweekend.

Na een uitgebreid ontbijt zondagochtend, splitsten onze wegen zich. Schoonzus had afgesproken met haar eigen gezin in Scheveningen, de twee jongste zussen en moeder bezochten de Escher tentoonstelling in het Paleis en Karin en ik vertrokken per tram naar het Gemeentemuseum. Daar was o.a. een tentoonstelling van Gustave Caillebotte die ik heel graag wilde bezoeken.

gemeentemuseumgemeentemuseum 2

We waren allebei al eens eerder in het Gemeentemuseum geweest. Een gigantisch gebouw, ontworpen door Berlage. Deze keer hebben we niet alle tentoonstellingen bezocht want daarvoor hadden we geen tijd. Wel die van Caillebotte natuurlijk. Dat indrukwekkende schilderij van de parketschrapers zag ik voor het eerst in het Van Goghmuseum tijdens een tentoonstelling van impressionisten. Later zag ik het terug in Musée d’Orsay in Parijs en nu dus in Den Haag. Ik vind het een heel mooi, ‘Parijs’ schilderij met dat balkonhekje, de lambrisering, die Parijse daken aan de overkant en de fles wijn. En dan dat zware handwerk! En die tanige lichamen! Hij heeft heel veel ‘Parijs’ geschilderd en gebruikte daarvoor het nieuwe medium fotografie als hulpmiddel. En er hing nog veel meer moois. Hier en daar heb ik wat foto’s gemaakt.

parketschrapers Caillebotte

Caillebotte, Père Magloire          Caillebotte, kano's op de Yerress      Caillebotte, bloemperk van margrieten

Plotseling kwamen we een bekende tegen. Of eigenlijk geen echte bekende maar toch weer wel. We kennen elkaar van het bloggen, dus alleen van foto’s. ‘Dat is toch Thérèse?’vroeg Karin. Op hetzelfde moment zag zij ons ook. We moesten ontzettend lachen, het was heel leuk om elkaar nu eens in levende lijve te ontmoeten. Haar echtgenoot heeft een foto van ons gemaakt.

lien, Thérèse en Karin

Verder hebben we in datzelfde museum de Mondriaantentoonstelling bezocht en een tentoonstelling van schilderijen die ooit verhandeld waren door één kunsthandelaar: Ivo Bouwman (erg mooi en overzichtelijk allemaal in één zaaltje met o.a. Van Dongen, Sluijters, Breitner en zelfs Chagall dáár werd ik al erg blij van).

Tot slot bekeken we de tentoonstelling rond de illustraties van het kinderkunstboek: Een zondag met Caillebotte van Ingrid Godon. Heel erg leuk gedaan.

Een zondag met Caillebotte           Een zondag met Caillebotte 2

’s Middags ontmoetten we onze andere familieleden weer en hebben een hapje gegeten met elkaar voordat we de terugreis aanvaardden. Ik kon meerijden met de ‘Friezen’ want er was een plekje vrij in de auto omdat schoonzus niet mee terugreed. Wel zo luxe. Dus het boekenweekgeschenk, waar ik eigenlijk mee zou reizen die dag, bleef ongebruikt:-)

moeder, zussen en schoonzus

Dit bericht werd geplaatst in familie, kunst/cultuur, toevallige ontmoetingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op vervolg moeder en zussenweekend

 1. mama zegt:

  Ja het was weer een bijzonder weekend .Wat een weelde om met je dochters en schoondochter te mogen genieten van musea musical lekker eten en winkelen.
  En de stemming was opperbest.Ik zie al weer uit naar de volgende keer..

 2. RenéSmurf zegt:

  Leuk he, meteen een weblogmeeting er bij! Waarin een kleine wereld toch een kleine wereld blijkt te zijn. En nog cultureel genieten ook!

 3. botervliegje zegt:

  mooie schilderijen, die schurende mannen…
  Wat leuk én toevallig dat jullie Thérèse tegen kwamen!

 4. desire1966 zegt:

  Genoten dus van het Gemeentemuseumbezoek alsook van de bekende weblogster 🙂
  De illustraties van het kinderkunstboek van Ingrid Godon zijn bijzonder mooi. Heerlijk hoor, zo’n cultureel familieweekend inéén 🙂

 5. Regina zegt:

  Wat grappig zomaar een medeblogger in het wild tegen het lijf te lopen 🙂 Leuk die onderste foto! Knappe dames, eh meisjes, natuurlijk 🙂

 6. Theo zegt:

  Altijd goed zo’n dag met je moeder een je (schoon)zus. Heb je mooi eens de tijd om de banden te versterken. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Caillebotte had gehoord, maar de schilderen spreken me erg aan.
  Wat gaaf dat je dan ook nog eens Thérèse in levende lijve ontmoet.

 7. Theo zegt:

  ik bedoelde natuurlijk zussen

 8. Billy zegt:

  je had dan weer een prachtige dag, zo te lezen.
  Ik vind die “parketschrapers” en ook dat schilderij met de kanovaarders heel mooi. Wat een toeval om daar een logvriendin tegen het lijf te lopen!

  Fijn Paasweekend, Lien!

 9. Leo's mening zegt:

  Mooi en interessant verslagje. Heb van de platen genoten. Wat leuk dat je Therese tegen kwam daar. Kleine wereld toch, die van de cultuurliefhebbers….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s