Bedankt Herman!

En de begeleidende musici: Erik, Nard, Jannemien, Willem, Dave, Marnix en Edith.

Wat was het een fantastische, onvergetelijke avond!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De foto’s heb ik tijdens de toegiften genomen.

Dit was al de vierde voorstelling in vijf jaar die Karin en ik van hem hebben bezocht. En het verveelt absoluut nooit. Deze keer zaten we ook schitterend vooraan op rij 2. Het programma ‘Kunt u niet nog eens…’ was samengesteld aan de hand van verzoeken die mensen van tevoren hadden ingediend. Daardoor konden we genieten van een soort reis door zijn repertoire.

Het publiek in de uitverkochte zaal was laaiend enthousiast. Mensen riepen ook van alles: ‘Bravo!’ en: ‘Dank je wel!’ En er werd natuurlijk weer heel lang geklapt en gestampt om steeds weer een toegift. Toch ging hij niet zo lang door als de vorige keer want hij vond: ‘Morgen hebben we alweer een voorstelling om drie uur, dus het is beter de wijn niet te warm te laten worden.’

De baten van de voorstelling van gisteravond (zaterdag) zijn voor de Stichting Fundashon Bon Intenshon die zich inzet voor kinderen in achterstandssituaties op Curaçao. Vandaag was er een matinee en op maandag 10 juni vieren toetsenist Erik van der Wurff en Herman van Veen het unieke feit dat zij maar liefst vijftig jaar samen spelen… Ontroerend om te zien hoe zij samen het publiek bedankten.

Dit bericht werd geplaatst in theater en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Bedankt Herman!

 1. Wieneke zegt:

  Ja, die man (en vooral die stem) verveelt mij ook nooit. Alweer 50 jaar op de bühne! Niet te geloven. Ik weet nog heel goed dat ik hem voor het eerst zag in het Rotterdamse Luxor. Dat moet ca. 40 jaar geleden zijn.

  • lien zegt:

   Hij kan zo mooi galmen hè, met die stem. Ik zit eens even te rekenen. De eerste show die ík van hem bijwoonde was rond 1978-79 dus ook alweer zo’n 34 jaar geleden. Help, waar blijft de tijd?

   • Wieneke zegt:

    Ja, ik moet er soms hevig van zuchten. Van die tijd dan…. het gaat allemaal veel te snel.

 2. Nog niet zo gek lang geleden waren Herman en Erik bij De Wereld Draait Door. Dat was een interessant gesprek. Erik kan aan de het kontje van Herman zien hoe en wat hij wil spelen, ècht waar! Uiteraard gaven ze nog een optreden en het was een spetterende show 🙂

  • lien zegt:

   Ja, ik heb die uitzending ook gezien. Ze zijn zo op elkaar ingespeeld dat Erik aan Hermans billen kan zien wat-ie moet doen. Hij ziet hem ook voornamelijk van achteren natuurlijk. Gitariste Edith speelt helemaal op Hermans ademhaling.

 3. Mrs. T. zegt:

  Ik vind zijn muziek mooi, maar zijn stem juist zo uh, zalvend of zo. Dus ik zal hem niet snel gaan zien. Gelukkig maar dat smaken verschillen nietwaar?

 4. Desire zegt:

  Een mooie, warme man die Herman. Ik zag ook de uitzending bij DWDD. Ik geloof best dat zijn eerste optredens zo’n 35 tot 40 jaar geleden waren, de diepe groeven op de gezichten van Erik en Herman spreken boekdelen. Maar juist dát siert ze 🙂

 5. Billy zegt:

  wij kozen onlangs ons cultuurabonnement voor het volgende seizoen, en ook Herman Van Veen is er bij! Hij komt op 28 maart 2014 met het programma “Voor een kus”
  Na al je positieve kritieken hier, zal het beslist een avond worden om naar uit te kijken… 😉

 6. Ik vond de band en de drummer ook zo goed.

 7. Thérèse zegt:

  Ach, ik was er -helaas bijna- ook geweest. Jammer maar fijn dat jullie zo genoten hebben, Lien en Karin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s