vluggertje

Ik heb er weer een kort weekend Parijs opzitten, van vrijdagavond tot zondagavond. Deze keer ging ik samen met EJ en dat was wel bijzonder want vanaf 1978 ben ik niet meer samen met hem alleen in Parijs geweest. In de tussentijd was hij wel een paar keer mee, maar toen waren er dochters anderen bij. Ik had, ook nu weer, 3 maanden van tevoren Thalys tickets gekocht want dan zijn ze nog lekker goedkoop. Hoe later je tickets koopt, hoe duurder ze worden. De laatste tijd zoek ik ook steeds een hotelletje in de buurt van Gare du Nord, dat is supermakkelijk natuurlijk maar ’s avonds is het daar toch wat minder gezellig. Ik houd me aanbevolen voor tips…

Keith Haring tentoonstelling

Keith Haring tentoonstelling

Wat hebben we gedaan? Zaterdag hebben we héél veel gelopen, EJ klaagde ’s avonds al over ontwrichte heupen en een bekkenbreuk (maar hij kan erg overdrijven), en ook de Chagalltentoonstelling bezocht in Musée du Luxembourg. Mooi en kleurrijk was het allemaal maar érg druk. Zondag zijn we naar het Musée d’Art moderne de la Ville de Paris (wat een mondvol) geweest voor de Keith Haring tentoonstelling. Ook heel kleurrijk en erg, erg leuk! Verder hebben we zondag veel gezeten op terrasjes en bankjes want het was heerlijk zonnig die dag (en ik moest mijn echtgenoot een beetje ontzien natuurlijk :-))

Gisteren schijnt het noodweer te zijn geweest in Parijs, met hagelstenen zo groot als biljartballen. Daar hebben wij niets van meegekregen gelukkig, want we waren al thuis.

Ik kan er weer eventjes tegen in ieder geval. Zo’n vluggertje Parijs blijft toch de moeite waard.

Grappig, de Pont des Arts hangt nu he-le-maal vol met slotjes. Twee jaar geleden fotografeerde ik ze ook al, toen kon je nog door het gaas heenkijken. *klik*

Dit bericht werd geplaatst in Paris. Bookmark de permalink .

12 reacties op vluggertje

 1. Thérèse zegt:

  Gezellig jullie samen naar Parijs. En wat ontzettend leuk al die slotjes. Echt een mooi gezicht. Het was een vluggertje, maar jullie hebben toch veel gezien en beleefd!

 2. Wieneke zegt:

  Je kunt best heel veel doen in een paar dagen. Kwestie van indelen. Hoe lang doe je er nu over met die Thalys?

 3. Desire zegt:

  Ow lekker, een kort weekendje weg, is altijd heerlijk 🙂
  Heel apart, die vele slotjes op de Pont des Arts, zeker bij 2 jaar vergeleken.
  Maar EJ is nu aan het bijkomen zeker? 😉

 4. botervliegje zegt:

  dat is toch echt een manneniets: lekker overdrijven? Maar je hebt weer een heerlijk weekend gehad. Weet je al wanneer je weg mag? :0)

 5. aargh zegt:

  Heerlijk Lien, zo’n paar dagen Paris, daar kun je weer een tijdje op teren. Wij hadden de laatste keer een appartementje op montmartre, dat was ook makkelijk te lopen vanaf het gare du nord, en heel gezellig.
  Die slotjes zag ik ook voor ’t eerst in Parijs, maar ik merkte dat de brug in Keulen ook vol hangt. Mijn oudste en haar vriend hebben er daar ook een hangen.

 6. Klinkt en leest goed, zo’n vluggertje 😉 Ik ben nog nooit in Parijs geweest, maar wie weet… Jij hebt er in ieder geval van genoten!

 7. gerrit zegt:

  Juist als je wat vaker in Parijs komt, hoef je niet meer zo nodig ‘alles’. Dan zijn één of twee highlights voldoende. Kun je extra genieten.
  Altijd leuk om de evolutie te zien van bepaalde dingen, als je ergens vaker komt. Zoals die slotjes. En dat je dan ook bewijsmateriaal hebt.

 8. Billy zegt:

  mooi verslagje, Lien
  Wijzelf zijn nog nooit in Parijs geweest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s