Kaike en Koiere

Deze allerlaatste vakantiedag stond in het teken van kijken en kuieren. Allereerst was er de Kaike en Koieremarkt die in mijn eigen dorp Zaandijk werd georganiseerd op de schilderachtige Lagedijk langs de Zaan. Als je van de Noordermarkt houdt in Amsterdam op de maandagochtend, dan vind je dit ook leuk, zeker weten. Ik had deze markt al een aantal jaren gemist vanwege de vakantie maar vanmiddag kon ik mijn hart weer ophalen. Een echte snuffelmarkt en voor ieder wat wils. En wat viel er veel te ‘kaike’.

kaike en koiere 1   kaike en koiere 2

Zelfs Ellen ten Damme liep er te ‘koiere’ tussen de kramen met haar tamme ekster Arie op haar schouder. Ik heb netjes gevraagd of ik een foto van haar mocht maken en dat vond ze prima, ze heeft ze zelfs nog even bekeken want ik was bang dat ze bewogen waren.

Ellen ten Damme op de markt 1   Ellen ten Damme op de markt 2

Ik heb natuurlijk ook weer het één en ander gekocht. Dat kan ik nou eenmaal niet laten. EJ verbaast zich er iedere keer weer over en heeft deze keer snel een foto naar de kinderen gewhatsappt van mij temidden van mijn verworven schatten. ‘Moek, wat ga je nou eigenlijk met al die rommelmarktspulletjes doen?’ whatsappte oudste terug. Tja, euh.. gewoon gezellig neerzetten?

poppenkraam 1   poppenkraam 2

Volgend jaar moet ik zelf maar eens een kraam gaan huren misschien, net zoals deze mevrouw… Ze vond het goed dat ik foto’s maakte, ook bij haar heb ik wat gekocht.

Na afloop was er nog tijd over om eventjes door Amsterdam te kuieren, ook een van onze favoriete bezigheden op een mooie zondagmiddag.

Wie zijn dat daar op de Zeedijk?

Hartjesdag? 1   Hartjesdag? 2

Hartjesdag? 3   Hartjesdag? 4

Het lijkt wel Hartjesdag! ‘Is het soms Hartjesdag?’ vroeg ik aan één van de ‘dames’. Hartjesdag was dit jaar afgeblazen, vertelde ze, want de gemeente wilde geen geld meer uittrekken voor de beveiliging en de ondernemers durfden het niet aan om er zoveel voor te betalen want stel je voor dat het zou gaan regenen, dan viel die dag letterlijk in het water. Vandaar dat ze zich op eigen initiatief toch maar zijn gaan verkleden om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Dit tot groot plezier van toeristen die zich uitgebreid met hen lieten fotograferen.

Geweldig toch?

Dit bericht werd geplaatst in markten, opmerkelijke zaken, toevallige ontmoetingen, vakantie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Kaike en Koiere

 1. RenéSmurf zegt:

  Wat leuk zeg, dat je haar zomaar tegenkomt en dat ze zo vriendelijk is! Dat is voor mij het hoogtepunt van dit logje.

 2. botervliegje zegt:

  gezellig lijkt het me. En kleurrijk.

 3. cornma zegt:

  Zo, dat ziet er leuk uit allemaal. Wat is hartjesdag?

 4. Thérèse zegt:

  Wat ontzettend gezellig, Lien. Nou, ik ben ook altijd blij met die rommelmarktspulletjes en vaak komen ze nog eens van pas ook, behalve dan voor mijzelf.
  En wat aardig van Ellen. Je had in ieder geval een heel leuke dag!

 5. karincreatief zegt:

  Ja, Ellen is altijd goedgehumeurd. Ik moet ook wel lachen om die twee schatjes die daar zo leuk staan te poseren. Zij doen me denken aan Antwerpen. 😉

 6. Desire zegt:

  Hahaha! Wat een bonte verzameling ‘dames’ … daar wordt je toch vanzelf vrolijk van, regen of geen regen 😉
  Wel tof dat Ellen daar ook rondliep op de Kaike en Koieremarkt, ze is zó gewoon gebleven 😉
  Misschien verkoop je volgend jaar wel je nu gekochte spulletjes, tot die tijd veel plezier ermee 🙂

 7. Leo's mening zegt:

  Juist dit jaar waren wij er eens niet zeg. Loop jij daar rond….haha! De Hartjesdagen zijn ons uiteraard ook bekend, maar ook die moesten we overslaan…

 8. Volgens mij had ik me daar ook wel kunnen vermaken, met of zonder hartjesdag 😀

 9. gerrit zegt:

  Roze Maandag, de GayPride/Parade. Het zijn evenementen die altijd voor mooie verkleedpartijen zorgen. Evenals Hartjesdag dus. Als toeschouwer kijk je je ogen uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s