een bijzondere middag

Het was een bijzondere middag gisteren. Zwager wilde graag nog eens naar het strand in Wijk aan Zee. Daar vandaan maakte hij altijd lange wandeltochten naar Castricum, IJmuiden of nog verder. Via Wensen Rijders is dit gerealiseerd. Hij werd door een speciale ambulance opgehaald vanuit Amsterdam. Een vriend en een vriendin reden mee en de rest van de groep verzamelde zich bij strandtent De Kust in Wijk aan Zee. We waren met ongeveer 15 volwassenen, twee jonge kinderen en een hond.

Bij Heliomare was een speciale strandrolstoel gereserveerd en de twee vrijwilligers van Wensen Rijders (een chauffeur en een verpleegkundige) zorgden ervoor dat Zwager vanuit de ambulance in de rolstoel kon plaatsnemen. Hij was verrast dat er zoveel mensen waren gekomen. Hij heeft veel trouwe, toegewijde vrienden en vriendinnen, die wij ook wel kennen van zijn verjaardagen, en iedereen wilde gewoon mee. We wandelden over het strand en door het water. De rolstoel werd geduwd door zijn beste vriend en door EJ. Af en toe stonden we even stil en keken naar de zee. We zagen zelfs zeehonden. Het was windstil en helemaal niet koud. Af en toe piepte er een flauw zonnetje door de wolken. De kinderen dartelden met blote beentjes door het water en ook de hond was uitgelaten.

strandwandeling Wijk aan Zee   Wijk aan Zee

Iedereen heeft wel even met Zwager gepraat. Ook al kostte het praten hem moeite, hij was buitengewoon helder. We liepen een eind richting Castricum. En hoe verzwakt hij ook was, op de terugweg wilde hij even lopen. En dat lukte. Het is ongelooflijk hoeveel wilskracht en levenskracht hij heeft. Zonder steun liep hij een eind door het mulle zand. Om ons heen kregen sommigen het even te kwaad.

Op het terras van de strandtent hebben we met elkaar nog wat gedronken en gegeten. Zwager dronk karnemelk met jus d’orange. Hij had het jongste kindje nog eventjes op schoot. De vrijwilligers, die de hele wandeling met ons mee hadden gelopen, zaten er ook bij. Het was aangenaam en ongedwongen maar ook droevig en onwerkelijk. Zwager is op een gegeven moment in zijn eentje vóór het terras gaan zitten met zijn gezicht naar de zee. Tussen allerlei andere toevallige passanten.

Het moment van afscheid was aangebroken. Zwager werd zorgvuldig op zijn brancard vastgemaakt en de ambulance ingereden. Zijn vriend en vriendin reden weer mee terug. We zwaaiden, we zagen hem niet meer maar waarschijnlijk zag hij ons wel. Vervolgens namen we allemaal afscheid van elkaar. Wat een bijzondere middag, wat een bijzondere mensen allemaal en wat een bijzondere Zwager.

wensen rijders

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in familie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op een bijzondere middag

 1. Marian Adema zegt:

  Heel mooi Angelien dat je hieraan mag deelnemen aan zoiets bijzonders ! Een mooie herrinnering die je vooraltijd bijblijft. Heel veel sterkte de komende tijd ,een warme knuffel en lieve groetjes,Marian.

 2. En wat heb je het bijzonder beschreven. Dit is een herinnering aan een dag zoals je zwager het in gedachten had en hoe hij herinnerd wil worden.Logisch dat er emoties kwamen. Mijn dochter heeft pas meegedaan aan een trappenestafette voor het goede doel. En het goede doel wan de stichting “Een laatste wens.” Dat vond ik al een mooie geste, maar nu ik dit lees. zegt het me nog veel meer. Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat er voordat het echte afscheid komt, nog gelegenheid is voor contact.
  Liefs Kakel

 3. Mrs. T. zegt:

  Wat een mooie log. Sterkte hoor.

 4. aargh zegt:

  Wat prachtig dat er mensen zijn die dit mogelijk maken, het moet voor iedereen een heel indrukwekkende dag zijn geweest.

 5. Wieneke zegt:

  Droevig, maar tegelijkertijd ook super dat dit kan. Je hebt het zo opgeschreven, Lien, dat ik het hartverwarmende en tegelijkertijd ook zeer emotionele gebeuren helemaal voor me zag en dat het me ontroerde. .

 6. cornma zegt:

  Wat een prachtig log! Ik hoop dat deze dag uitsluitend mooie herinneringen heeft gegeven.

 7. RenéSmurf zegt:

  Allemaal erg bijzonder, een fijn avontuur en fijne gedachtes, om te koesteren! Genieten en nagenieten!

 8. lien zegt:

  Bedankt mensen. Ik wilde het toch vastleggen..
  Moeilijke dagen.

 9. Desire zegt:

  Wat speciaal dat dit mogelijk gemaakt kon worden (een dikke pluim voor de stichting!). Dit zal voor alle betrokkenen een gedenkwaardige dag zijn geweest. Desalniettemin zal de komende tijd zwaar voor jullie worden, heel veel sterkte gewenst.

 10. mama zegt:

  met tranen in de ogen dit stukje gelezen.Ik heb een hele tijd niet meer gereageerd maar kan het deze keer niet laten.Heel fijn voor J.M.dat er zo veel lieve mensen om hem heen zijn en dat deze wens waargemaakt kon worden.
  Veel sterkte liefs en kus voor jullie allemaal
  mama

 11. Billy zegt:

  een mooi initiatief, die Wensen Rijders!
  Het zal hem wellicht veel voldoening gegeven hebben. Maar spijtig dat dit in die omstandigheden moet…

 12. Thérèse zegt:

  Het heeft mij ook ontroerd hoe je het verteld hebt. En wat flink en dapper van Zwager. En lief van jullie allemaal.

 13. Wat mooi dat dit kan!! En wat fijn dat er mensen zijn die zich hier voor inzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s