droevige kastanjes

Vrijdag was een lange en emotionele dag. Maar het was een mooi en waardig afscheid van Zwager JM.

’s Ochtends heel vroeg stonden we bij het rouwcentrum te wachten in hevige onweersbuien met bliksem en alles. Dat paste wel bij Zwager vonden we allemaal. Vuurwerk! Knallen!
Maar toen de baar kwam met de kist, die we lopend over de Oosterbegraafplaats naar het crematorium zouden begeleiden, was het plotseling droog. Wonderbaarlijk.
Na afloop dronken we koffie in een restaurantje en ’s middags vertrokken we naar café De Sluyswacht voor de herdenkingsbijeenkomst met nog meer vrienden. Veel mensen hadden foto’s meegenomen die we ophingen en waar later een boek van wordt gemaakt. Er waren drankjes en hapjes. Er werd muziek gedraaid. De dochter van Zwager kwam langs en werd een soort publiekstrekker. Niemand kende haar, wijzelf weten pas sinds 10 jaar van haar bestaan en Zwager wilde haar niet kennen. Maar aan het eind van zijn leven hebben ze mede dankzij onze dochters toch nog een ontmoeting gehad. Heel bijzonder. We hebben veel gepraat, gelachen en (ook) gehuild met Jan en alleman. EJ was na afloop z’n stem kwijt. Het was droevig maar mooi. Na afloop hebben we gegeten met ons gezin en ons nieuwe nichtje.

foto's JM   De Sluyswacht

Nu pakken we de draad van het leven weer op. Wat is het schitterend najaarsweer! Vanmiddag hebben we een herfstwandeling met de peuters gemaakt.

Deze kastanjes heb ik vrijdag meegenomen op de weg terug van de Oosterbegraafplaats. Ik kon ze niet laten liggen. Droevige kastanjes, maar dat weet niemand. Mooi voor op de herfsttafel in de groep..

kastanjes

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in familie. Bookmark de permalink .

12 reacties op droevige kastanjes

 1. Mrs. T. zegt:

  Jullie hebben op een goede manier afscheid genomen. Bijzonder, van die dochter. Iemand voorgoed weg en wellicht een nieuw familielid erbij.

 2. aargh zegt:

  Na een mooi afscheid is het ook makkelijker om de draad weer op te pakken. Het lijkt me voor de dochter heel fijn dat ze er zo’n warme familie bij gekregen heeft.

 3. Wondelgijn zegt:

  Maar ook kastanjes zijn helend… dat weet je toch wel? Droevig of niet… Sterkte lieffie!

 4. Wieneke zegt:

  Mooi afscheid. Maar het blijft een zeer zware gang natuurlijk. Dat definitieve is toch wel heel ingrijpend.

 5. Desire zegt:

  Een droevige maar mooie manier van afscheid nemen, met daarbij ook een gevoel van saamhorigheid. En het heeft nog iets bijzonders achtergelaten: een nieuwe nicht. De kastanjes krijgen een gedenkwaardige plaats op de herfsttafel van de peutergroep. Sterkte de komende tijd.

 6. Billy zegt:

  het is moeilijk om er iets zinnigs op te zeggen, Lien
  Een mooi afscheid, maar het was beter geweest dat het nog niet nodig was…

 7. Thérèse zegt:

  Sterkte Lien. Het is heel droevig veel te vroeg dood te moeten gaan. Jullie hebben gedaan wat jullie konden. Mooi van jullie!

 8. Mooie foto’s. Veel uitstraling. Hij is altijd dezelfde gebleven. Veel sterkte en liefs van ons en misschien tot zondag.

 9. merel zegt:

  mooie manier om afscheid te nemen, het maakt het misschien een heel heel heel klein beetje minder pijnlijk ; herinneringen ophalen kan soms helend zijn

 10. Renesmurf zegt:

  alle respect, gepaste stilte, en sterkte.

 11. Regina zegt:

  Wat een mooie titel: droevige kastanjes… Wat bijzonder dat het eerst onweerde. En ook het verhaal van zijn dochter vind ik bijzonder. Een mooi afscheid al met al. Veel sterkte met het verder verwerken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s