Veldhuis & Kemper

Karin was weer een paar dagen in Amsterdam en daarom had ik vrijdag na mijn werk met haar afgesproken in de stad. Amsterdam ziet er in deze donkere periode voor kerst sfeervol, verlicht uit.

kerstsfeer in Amsterdam   een blik vanuit de Bijenkorf

We besloten in de buurt van het Leidseplein een hapje te gaan eten. Toen we uit de tram stapten zagen we als eerste een levensgrote foto van Nelson Mandela die de dag daarvoor was overleden. De foto is geplaatst op het balkon van de Stadsschouwburg, de plek waar hij stond in 1990 tijdens zijn eerste bezoek aan Amsterdam. Een indrukwekkende foto van een indrukwekkende man.

Mandela Leidseplein

Ik had toevallig gelezen dat Veldhuis & Kemper in het DeLaMar Theater zouden optreden die avond dus we informeerden bij de kassa of er nog kaarten verkrijgbaar waren. Jammergenoeg was de voorstelling uitverkocht maar we werden op de reservelijst geplaatst zodat we nog een kansje maakten. We zouden worden gebeld zodra er kaarten vrijkwamen. Intussen gingen we heerlijk eten in de gezellige Trattoria Fantasia aan de overkant. Tijdens de Uitmarkt hadden we daar ook al eens gezeten en de tiramisu daar had een onuitwisbare indruk achtergelaten mmmm.

Tegen 20.00 uur had ik nog geen telefoontje gehad, maar we gingen voor de zekerheid nog maar een keertje langs de kassa van het theater. En dat was maar goed ook want er bleken toch twee kaarten voor ons klaar te liggen. Yes! Ze hadden me gebeld en drie keer de voice mail ingesproken maar we hadden geen bereik in het restaurant, waarschijnlijk doordat we beneden het straatniveau zaten, dus niets in de gaten gehad. Later die avond kwamen die drie berichtjes pas te voorschijn op mijn telefoon…

Maar wij waren allang blij. We hadden ideale plaatsen op rij 4 in het midden. En wat hebben we een superleuke avond gehad! Remco Veldhuis en Richard Kemper staan intussen al 10 jaar met elkaar op het podium en allerlei liedjes uit deze afgelopen periode passeerden de revue. Het programma had als titel: Onder de douche. Eigenlijk kende ik alleen de nummers: Ik wou dat ik jou was en Volkomen kut die ze als toegiften speelden. Maar daar komt nu verandering in. Want wat hebben ze een ijzersterk repertoire en wat kunnen ze fantastisch zingen. Ze zijn ook heel erg grappig die twee, we hebben ons tranen gelachen om allerlei kolderieke sketches en grappen tussendoor. En verder zijn ze heel relaxed en ontwapenend op het podium. Je ‘valt’ gewoonweg voor ze. Dat is míjn ervaring althans.

Veldhuis en Kemper

Een onverwachte, leuke theateravond!

Dit bericht werd geplaatst in muziek, theater en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Veldhuis & Kemper

 1. Leo's mening zegt:

  Cultureel en culinair dagje dus. Ik ben niet zo’n groter fan van de heren, de reclamewereld en mijn links die kant op, maken me niet meteen dolenthousiast. Die Italiaan gaan we wel even onthouden…want lekkere hapjes, die gaan er altijd in….

 2. Mrs. T. zegt:

  Ik vond de voorlaatste show van Veldhuis en Kemper wat tegenvallen, maar ga het dit seizoen toch maar weer proberen. Maar goed, ik geloof dat ik nog tot mei moet wachten.

 3. aargh zegt:

  Wat goed dat jullie je op de reservelijst hadden laten plaatsen, en toch ook nog even langs de kassa zijn gegaan, ik zou het er denk ik bij hebben laten zitten. Dat onverwachte maakt het extra leuk.

 4. Ik wist niet eens waar we naar toe gingen maar DIT was leuk!!!!!!!! Ik ben fan.

 5. Desire zegt:

  Wat een mazzel! Ook ik ken ze alleen van de nummers ‘Ik wou dat ik jou was’ en ‘Volkomen kut’. Verrassend om te horen dat er nog veel meer talent in de heren zit 🙂

 6. Thérèse zegt:

  Wat een bof Lien van die kaartjes!! En ook nog eerst lekker gegeten en gezellig met je zus. Een heerlijk dagje.

 7. RenéSmurf zegt:

  ja, ze speelden ook een jaar lang wekelijks een verse versie van volkomen kut op de VARA radio. En ze gaan lekker door met hun theatershows. En Mandela maakt indruk, zeer zeker.

 8. cornma zegt:

  Het enige wat ik van de heren weet, is hun naam. Geen idee wat ze doen, maar jullie hebben in ieder geval een gezellige dag gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s