beetje bijkletsen

Ons huis is intussen helemaal in kersttooi. Vorige week zaterdag hebben we weer van alles tevoorschijn gehaald en de boom opgetuigd die al een paar dagen in de tuin lag te wachten. Hij staat weer op dezelfde plek als altijd (in de serre), hij is ongeveer even groot als altijd (tot het glazen plafond) en dezelfde versierselen als altijd hangen er in (veel rood en zilver en kitscherige decoraties). Met kerst verandert er nooit zoveel bij ons, het is het feest der herkenning en daar voelen wij ons prettig bij want in het echte leven verandert er al genoeg.

Hij staat er weer!

Toch kan ik het niet laten er ieder jaar weer wat kerstkitsch bij te kopen zoals deze poppetjes bij de kringloop. Het gehaakte kleedje vond ik daar ook voor 30 cent. En ik heb héél veel engeltjes overal.

kerstkitsch

Woensdag 11-12-13 was het een mooie dag. Het had een beetje gevroren en de zon scheen. ’s Ochtends rond 10 uur zag het er zó uit:

uitzicht

’s Middags waren we in Het Paleis van de Weemoed op de Ouderzijds Voorburgwal in Amsterdam. Er werd een cd gepresenteerd met 10 hedendaagse, Amsterdamse liedjes. Een initiatief van Jaap Somsen en Annemieke Baard en één van de nummers: ‘Oneindig Spiegelbeeld’ is opgedragen aan Zwager. Heel bijzonder. Het is een tango, het gaat over de zee en wordt gezongen door Henk Hofstede van de Nits. Heel fraai! Het zijn allemaal leuke liedjes trouwens. De cd Meer Mokum kost maar een tientje, een euro per nummer dus. Kijk op de site www.meermokum.nl of hier voor een fotoverslag en geluidsfragmenten.

cd presentatie Meer Mokum

’s Avonds had ik weer teken- en schilderles. Dat is erg leuk iedere keer, al vind ik dat ik er vergeleken met mijn medecursisten nog niet zoveel van bak. Maar ik heb er veel plezier in, je bent toch 2 en een half uur intensief met iets bezig. Eigenlijk wil ik thuis veel meer gaan oefenen maar daar komt nog niet veel van terecht. Misschien straks in de kerstvakantie.

schilderles

Op mijn werk gaat ook het een en ander veranderen want mijn ochtendcollega gaat met vervroegd pensioen. Drie sollicitanten hebben intussen een paar uur meegedraaid met collega A (die zowel in de ochtend- als in de middaggroep werkt) maar ze vindt het moeilijk om uit die drie een keuze te maken. Eigenlijk is ze over geen van de drie echt enthousiast. En we hebben nog maar een week..

En zo klets je toch ineens een eind weg. Ik was het niet eens zo van plan maar zo zie je maar weer hoe het kan lopen. Fijn weekend allemaal!

Dit bericht werd geplaatst in familie, feesten, in en rond het huis, werk. Bookmark de permalink .

17 reacties op beetje bijkletsen

 1. aargh zegt:

  Wat een vrolijk gezicht, al die muzikale schilderwerken. Ik vind ze allemaal mooi, welke is van jou?

 2. RenéSmurf zegt:

  zo, dat is nogal wat allemaal zeg. Echt een dag uit het leven gegrepen, maar wel een bijzondere dag dan. Het zijn weer de donkere dagen, en daar past altijd goed muziek in.

 3. Billy zegt:

  een heel gevarieerd logje, Lien
  Kerst is ook bij ons veel van hetzelfde de laatste jaren. Onze boom wordt al enkele jaren versierd door een collega van onze dochter, en daar blijft het zowat bij qua versieringen.
  Als je zelf veel voldoening voelt bij dat schilderen, hoef je toch geen verantwoording af te leggen?
  Mocht ik in de plaats van A zijn, dan zou ik ook eerlijk mijn mening geven tov de persoon die uiteindelijk de knoop moet doorhakken.

  Fijn weekend!

 4. cornma zegt:

  Heerlijk logje met van alles wat.
  Moeten kiezen uit drie, terwijl je alle drie eigenlijk niks vindt, is knap lastig.
  Schilderen is leuk en dat moet het ook blijven. Grappig om te zien dat ieder zijn eigen interpretatie van hetzelfde onderwerp geeft.

 5. Mrs. T. zegt:

  Ik koop ook elk jaar iets bij voor in de boom. Hier gaan we hem zondag zetten. Fijn weekend!

 6. Desire zegt:

  Mooie grote boom! Bij ons staat ‘ie ook sinds vanmiddag. Een heel karwei maar uiteindelijk toch wel weer gezellig.
  Helaas kan ik het nummer van Henk Hofstede niet zo gauw vinden, althans niet op youtube, ben er wel benieuwd naar.
  Lijkt me lastig voor je collega als de sollicitanten niet ‘goed voelen’, misschien toch nog verder zoeken …
  En Lien, gewoon doorgaan met ‘kliederen’ het wordt vanzelf een keer wat 🙂

 7. Leo's mening zegt:

  Dit jaar geen grote boom hier, maar twee kleintjes. Met dito lichtjes en wat aanvullingen. De lichtjes wat meer op de voorgrond, de bomen bescheiden. Het is tenslotte het feest van de zonnewende, van het licht, en daar doen we het maar mee. Wij waren vorige week ook in Amsterdam aan de wandel. Wat een schitterend weer zeg. Fris maar knoerdheldere lucht. Mooie foto’s waren het gevolg…

 8. Wondelgijn zegt:

  Ik vind kerst altijd een heerlijk tijd! Rust, bezinning, overdenken, tot jezelf komen, voorbereiden op een nieuw jaar…. Zalig!! 🙂

 9. Wieneke zegt:

  Allemaal leuk, Lien. Intensief en geconcentreerd met iets bezig zijn geeft voldoening. Ik wou dat meer mensen nu eens dat resultaatgerichte loslieten, maar gewoon domweg lol hebben in het doen.

 10. Thérèse zegt:

  Ik ben het met Wieneke eens. Als je het maar leuk vindt, dat is toch het belangrijkste.
  Ben jij ook al voor de kitsch. Ik vind dat af en toe ook zo leuk.
  Onze boompjes staan ook, maar allemaal met eigengebreide dingen. Ik hoef niks meer te kopen, haha.
  Veel plezier met je kerstversieringen!

 11. Theo zegt:

  Het maakt niet uit wat anderen van jou teken en schilderkunsten vinden. Als het vanuit jezelf komt is het altijd mooi! Geen kerstfrutsels hier dit jaar. Lang verhaal waar ik vast nog wel eens een keer over ga bloggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s