Paris encore

En daar waren we weer hoor… EJ, onze dochters en ik in Parijs. Om eventjes in de stemming te komen is hier Juliette Creco:

Het weekend begon nogal lullig want de dochters hadden de Thalys gemist. Wijzelf vertrokken vrijdag per trein naar Amsterdam Centraal en waren ruimschoots op tijd. De dochters werden door de vriend van jongste naar Amsterdam-Noord gebracht zodat ze met de pont zouden kunnen overvaren naar Centraal. Ook zij waren ruim op tijd vertrokken maar kwamen vast te staan in het verkeer omdat er een ongeluk was gebeurd. Chaos op de weg en stress bij de dames. En wij vertrokken teleurgesteld met z’n tweetjes. Het scheelde maar vijf minuten. Ze zaten al op de pont toen de Thalys ging rijden …

Twee uur na ons arriveerden ze alsnog. Het was wel even slikken voor ze omdat ze de hoofdprijs voor de (nieuwe) tickets hadden moeten betalen maar in Parijs hebben ze later weer het een en ander bespaard dus al met al zijn de kosten nog binnen de perken gebleven.

Maar vrijdagavond laat waren we dan toch compleet en zaterdagochtend was het heerlijk wakker worden.

Parijs vanuit de hotelkamer   wandelend door Parijs

Ik heb al vaker gezegd dat je die drukte in de bekende warenhuizen rond de kerst beter kunt vermijden. Maar we konden het toch niet laten, al was het maar om alleen die suikerzoete en bling-bling kerstbomen even te zien.

kerstboom in Lafayette 2013   kerstboom in Printemps 2013

Een verademing is het in Le Bon Marché op de linker Seine oever. Wat een rust vergeleken met Lafayette en Printemps en alle (dure) merken van bekende ontwerpers zijn ook daar verkrijgbaar…

wat een rust in Le Bon Marché

De Marais is altijd sfeervol en gezellig. Hier op de foto’s een beetje spooky en bij die snoeptent zijn we opgelicht.

de Marais in dec 2013   de Marais, een avond in dec 2013   dure snoeptent in de Marais   Parijs dec 2013

Zondagochtend ben ik met EJ naar de Frida Kahlo tentoonstelling geweest in musée de l’Orangerie waar ook de waterlelies van Monet hangen. In mijn herinnering was het een super rustig museum, destijds moesten we zelfs nog zoeken naar de ingang. Dat hoefde deze keer niet want er stond een lange rij. Ook binnen was het erg druk maar het was een mooie, kleurrijke tentoonstelling van werk van Frida en haar man Diego Rivera. Ook waren er veel foto’s en zelfs enkele filmpjes te zien. Bezoekers mochten er niet fotograferen, daarom één vage foto van het kleurrijke portret van Frida Kahlo dat daar in de ontvangstruimte hangt, genomen met mijn mobiel.

de rij voor musée de l'Orangerie   Frida Kahlo

Maandagochtend zijn we nog even in (of moet ik zeggen:op) Montmartre geweest. Er waren allerlei stalletjes rondom de Sacré Coeur met kerstartikelen en dergelijke. Druk maar gezellig.

Montmartre dec 2013   kerstmarkt Montmartre

En in een ander kerkje vlakbij trof ik deze kerststal aan.

kerststal in kerkje Montmartre

Maandagmiddag zaten we alle vier gelukkig op tijd in de Thalys voor de terugreis. Jammer dat het er weer op zit. Maar we komen terug. Iedereen hele gezellige en liefdevolle dagen gewenst. Om in Parijse sferen te blijven:

fijne feestdagen!

Dit bericht werd geplaatst in familie, Paris, vervoer. Bookmark de permalink .

8 reacties op Paris encore

 1. Mrs. T. zegt:

  Frida Kahlo vind ik zo’n intrigerende dame. Lekker hoor Parijs.
  Fijne feestdagen.

 2. cornma zegt:

  Lekker hoor, zo’n minivakantie. Leuk ook om Juliet Greco weer eens te horen, dat is echt al heel wat jaren geleden.
  Fijne feestdagen en een mooi nieuw jaar.

 3. Desire zegt:

  Parijs lijkt me heerlijk sfeervol. Beetje sneu van de slechte start, maar gelukkig hebben jullie het naar de zin gehad. Fijne dagen voor jou en de jouwen Lien!

 4. RenéSmurf zegt:

  Goh, al met al best rustig aan een druk schema voldoen. Tijden veranderen, en dat is soms merkbaar, en het kan later zomaar weer omslaan, wat kunstsmaak en zo betreft.

 5. Billy zegt:

  Parijs is één van de vele steden die ik nog eens wil bezoeken.
  Jij kent daar al goed de weg zeker, Lien?

  Nog fijne eindejaarsdagen gewenst!

 6. Leo's mening zegt:

  Parijs, al heel lang niet meer geweest. Wij vlogen er heen indertijd of deden dat rijdend per auto. Jaren achtereen. Tot het niet meer ging en we onze blik verlegden naar het V.K. en de Oosterburen. Neemt niet weg dat we Parijs wel altijd grappig vonden, al werd je er ook toen al opgelicht als je niet uitkeek. Gek genoeg herinner ik me van de warenhuizen alleen La Fayette nog maar. Anderen niet. Nog vreemder, uiteindelijk heb ik dat warenhuis pas in Berlijn, waar ze ook een vestiging hebben, goed leren waarderen….

 7. Ik ben nog nooit in Parijs geweest, maar ’t lijkt me heerlijk! Het staat in mijn top 10 lijstje…
  groetjes Kakel

 8. Wieneke zegt:

  Wat een leuke trip. Veel gedaan en gezien in een paar dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s