pillen en andere wederwaardigheden

Ik was weer eens bij de oncoloog vanmorgen. Na 5 jaar Tamoxifen moet ik overstappen op aromataseremmers. Nieuwe pillen. Best eng omdat ik niet weet hoe ik erop ga reageren. Van de Tamoxifen had ik geen last en hopelijk blijft dit zo met met de Anastrozol want ik zit niet te wachten op opvliegers, stijve gewrichten en botontkalking. Maar ik kijk het gewoon aan, over 3 maanden beslissen we of ik ermee doorga en ik krijg dan ook een botscan om mijn botdichtheid te meten. De gevoelloosheid in mijn voeten, waar ik al jaren last van heb, komt waarschijnlijk door de soort chemo (Docetaxel) die ik onder andere heb gehad. Maar dat is dan ook het enige minpuntje wat ik heb overgehouden aan de kanker (en een beetje dikke arm door lymfoedeem) dus ik mag totaal niet mopperen 🙂

Op mijn werk heb geregeld dat ik om de week nu een lang weekend heb. Yes, yes, yes, ik ben helemaal blij. Mijn collega maakt teveel uren en die gaat ze om de week op de woensdagochtend compenseren. Dit was mijn kans om er ook een positieve draai voor mezelf aan te geven dus ik heb voorgesteld die woensdagen voor haar te werken in ruil voor de maandagen. En ze vinden het goed! Ik kan nu vaker een weekend weg. Joepie!

Wat is er verder allemaal gebeurd? Niet zoveel eigenlijk. De eerste werkweek van 2014 zit er weer op, we krijgen veel nieuwe kindjes omdat er verschillende alweer afscheid nemen omdat ze 4 jaar geworden zijn. In verhouding hebben we nu ineens veel ‘kleintjes’ in de groep van 2 en een half jaar. Leuk hoor!

Vrijdagavond ben ik naar Amsterdam Expo geweest voor de Titanic tentoonstelling.* Erg indrukwekkend, we hadden letterlijk en figuurlijk kippenvel doordat het er nogal koud was en door alles wat we te zien en te horen/lezen kregen. Wat een drama en wat een verhalen achter al die mensen. En al die persoonlijke voorwerpen die bewaard zijn gebleven… Het was wel heerlijk rustig, aan het einde van de avond waren er behalve Marjon en ik nog maar één vader met twee dochters.

Voordat ik de metro instapte heb ik die avond nog even een foto gemaakt van de Fly’s Eye Dome, een van de 30 kunstwerken van het Amsterdam Light Festival die nog tot 19 januari zijn te zien. En omdat ik er toch was, ook maar een foto van de Nicolaaskerk.

*Docenten en onderwijsassistenten kunnen gratis naar binnen met een docentenpas. Aan te vragen via de docentenpagina op de website van Amsterdam Expo.

Fly's Eye Dome AmsterdamNicolaaskerk

 

Dit bericht werd geplaatst in kunst/cultuur, me myself and I, werk. Bookmark de permalink .

15 reacties op pillen en andere wederwaardigheden

 1. Thérèse zegt:

  Fijn Lien, een lekker lang weekend! Mooie foto’s ook van Amsterdam.
  (Ik was hier een tijd niet; ik had het erg druk enzo.)
  Groetjes!

 2. Wieneke zegt:

  Ja, andere pillen zijn altijd griezelig. Goed in de gaten houden maar. Mijn man heeft ook gevoelloze voeten overgehouden aan chemo. Maar dat is een kleine prijs om te betalen, zegt hij altijd. Fijn, dat je het lekker kon regelen op het werk.

 3. cornma zegt:

  Heerlijk vooruitzicht, vaker een lang weekend vrij. Echt iets om naar uit te kijken.
  Hopelijk geven de nieuwe medicijnen geen problemen.

 4. aargh zegt:

  Je bent ook niet echt de persoon om te mopperen en ik hoop voor je dat de nieuwe medicijnen daar ook geen aanleiding toe geven. Geniet lekker van je lange weekeinden, gaat wel lukken denk ik zomaar 🙂

 5. mormorsweb zegt:

  Goh, ik wist helemaal niet dat je kanker hebt gehad. Fijn dat alles in verhouding zo goed gaat en fijn dat je je goed voelt. Succes met het nieuwe medicijn; laten we hopen dat het het juiste is.

 6. Mrs. T. zegt:

  Ik hoop dat de pillen hun werk doen zonder jou een boel narigheid te bezorgen. Goh, een Titanic-expo. Ik denk dat ik daar wel naar toe zou willen.

 7. Erna zegt:

  Ik gebruik de Anastrozol al 2 (of 3) jaar zonder enig probleem. Leuk om je nog steeds te “volgen” met alle ups en down.

 8. Regina zegt:

  Ja, lijkt me ook best eng om andere medicijnen te slikken. Ik hoop dat het allemaal goed uitpakt.
  De titanic expo lijkt me heel indrukwekkend!

 9. RenéSmurf zegt:

  ja, de gezondheid eerst, dat is toch het belangrijkste. En wat medicatie betreft, daar wordt de mensheid steeds beter in! Toch knap allemaal wat ze kunnen. En voor de rest kabbelt alles gewoon voort.

 10. Ellen van Hulsen. zegt:

  Sterkte. Je schrijft mooi Angelien.

 11. Billy zegt:

  Ik had niet graag op de Titanic gezeten… 😉

 12. Wondelgijn zegt:

  Goed gezorgd voor jezelf! Uit ervaring weet ik dat lange weekend meer dan helend zijn! 😉 (altijd vrij op maandag en om de week op vrijdag! Zalig!!)

 13. Desire zegt:

  Kan me voorstellen dat je best huiverig bent voor inname van andere medicijnen. Helemaal als de andere medicijnen gewoon goed bevielen. Maar, deskundigen zullen het weten, het zal ergens goed voor zijn 😉
  Heerlijk zulke lange weekenden in de toekomst, kun je nog meer tentoonstellingen en kunstwerken bekijken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s