een tevreden mens

Mijn eerste vrije maandag is goed besteed. Ook al stond deze dag te boek als Blue Monday (wie heeft dat in vredesnaam verzonnen?) en was het miezerig en koud, hij was verre van deprimerend.

’s Ochtends brachten mijn jeugdvriendin Marijke en ik een bezoekje aan de Noordermarkt. Gezellig even rondsnuffelen!  Ook een ‘selfie’ gemaakt van ons in een spiegel. Leuk voor op Facebook 😉

Selfie Noordermarkt

Vervolgens vertrokken we naar Amsterdam Museum (voorheen het Amsterdams Historisch Museum) voor de Fong Leng tentoonstelling. Het museum heeft onlangs een facelift ondergaan en het is daar heel prettig toeven. Er is veel te zien over de geschiedenis van Amsterdam en de (bescheiden) tentoonstelling was zeker de moeite waard. Allerlei prachtige gewaden, ontworpen door de Chinees/Nederlandse kunstenares Fong Leng, zijn er te zien. Onder andere Mathilde Willink heeft ze nog gedragen. Mathilde Willink (echtgenote van schilder Karel Willink) was in de jaren ’70 een soort levend kunstwerk en is tragisch aan haar einde gekomen.

creatie Fong Leng 2

Er zaten veel kunststudenten op de vloer de creaties na te tekenen. Behalve kleding waren er ook verschillende wanddecoraties te bewonderen van Fong Leng.

creatie Fong Leng   luipaardjurk Fong Leng

Tijdens de lunch en het winkelen zat ik zelf nogal in de zenuwen vanwege een spannende test die mijn oudste dochter moest afleggen op dat moment. Maar gelukkig is dat allemaal goed afgelopen. Dus die Monday was verre van Blue.

Vandaag (woensdag) ben ik alweer vrij. En ik ben naar de kapper geweest, heb de voorbereidingen voor de kindbesprekingen voor morgenvroeg al rondgestuurd en geregistreerd in Parnassys, heb boodschappen voor school gedaan bij de Action en ben ook maar even bij jongste langs geweest. Kijk, zo ziet haar oogappeltje Muscha er tegenwoordig uit. Het is echt een reus geworden en hij heeft nog steeds zo’n vriendelijke blik..

Muscha

Volgende week heb ik dan weer een ‘drukke’ week van 4 middagen en 1 ochtend en vervolgens weer een rustige week van 3 middagen. Enzovoort. Prima te doen en ik ben heel tevreden met hoe ik het nu geregeld heb.

Dit bericht werd geplaatst in dieren, markten, me myself and I, werk. Bookmark de permalink .

9 reacties op een tevreden mens

 1. Desire zegt:

  Mooie blogtitel, altijd fijn wanneer mensen tevreden zijn 🙂
  Een goed begin van de week dus. Enne, waar is je ‘selfie’ van (na) je bezoek aan de kapper?
  Maar jee, die poes is goed gegroeid zeg, die vriendelijke goede reus heeft een goed leven.

 2. aargh zegt:

  Ha dit is echt een logje om bij te gaan spinnen 😉
  Lekker zo’n dagje. Mooie foto’s ook. En die psycholoog (Cliff Arnall) die de bleu monday uit zijn duim zoog leverde dus inderdaad weer eens prutswerk, de universiteit waar hij werkte heeft zich van hem gedistantieerd. Maar de media blijven er jaarlijks op terugkomen.

 3. Regina zegt:

  Jij gaat lekker zo te lezen. En fijn dat de test van je dochter goed is gegaan!

 4. RenéSmurf zegt:

  Ik vind het een flink portie cultuur dat je met ons deelt.
  Tot huisdier aan toe.

 5. Billy zegt:

  haha, die selfies zijn een hippe trend tegenwoordig… 😉 (2 knappe dames overigens!)
  Wij kuieren ook graag ’s rond op een markt, gezellig

  Geniet van je weekend, Lien!

 6. Leo's mening zegt:

  Tja, je was op plekken die me als Amsterdamse wandelaar natuurlijk meteen herkenbaar en fijn overkomen. Gisteren nog een lange wandeling gemaakt. Als er iets is van de gading in Amsterdam Museum of bijv. Hermitage maken we daar een extra zijtoer. Nemen we nog wat cultureels mee. Af en toe iets nieuws proberen is ook leuk, zoals vorig jaar het Joods Historisch Museum op het Waterlooplein. Zeer interessant. En zo kom je tot een gevoel van tevredenheid dat voorbij gaat aan het de lippen aflikken na een lekker taartje….

 7. Wondelgijn zegt:

  Maandagen vrij vind ik echt een cadeautje! De week begint al zonder echt te beginnen voor je…. heerlijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s