rood

Afgelopen weekend was ik weer eens in mijn favoriete huis met het geweldige interieur. Als ik daar ben kan ik het niet laten om foto’s te maken want er zijn daar zoveel dingen leuk. De keuken, het atelier, de woonkamer en de doorkijkjes naar buiten. De tuin, nog in aanleg, is zelfs in de regen zeer aantrekkelijk. ‘Moet je nou ook nog foto’s maken van de wc?’ vroeg mijn vader ontsteld toen hij me daar betrapte. Ja, dat moest ook want ik zag daar zo’n origineel, kunstzinnig lucifersdoosje hangen.

mooi huis

In ons eigen rommelige onderkomen begon ik meteen te ruimen en te poetsen zodra ik thuis was. Eindelijk, EINDELIJK waren EJ en ik zover dat we de tafel in de serre hebben verplaatst zodat we er met de hele familie omheen kunnen zitten zonder dat er een hele verbouwing aan vooraf gaat. Een behoorlijke verbetering. Maar nu we vanuit de woonkamer zicht hebben op die serretafel met stoelen vind ik dat ons RODE meubel (ooit op maat gemaakt) onder de tv daar qua kleur absoluut niet meer bij past.

Eigenlijk stoorde ik me er al een lange tijd aan maar vandaag vond ik dat er écht iets aan moest gebeuren. En snel een beetje. ‘Ben je gek?’ vond EJ, ‘De keuken is ook rood immers, daar hebben we voor gekozen. En alle troep moet er eerst weer uit. Weet je wel hoeveel werk dat is? Dan verbouw ik nog liever.’

‘Ik doe het zelf wel!’riep ik, ‘Ik heb die antieke kast toch ook grijs geschilderd? Die keuken kan zo blijven maar dat meubel niet! Ik ga echt niet tot mijn 80e tegen die kleur aankijken hoor!’

Mopperdemopperdemopper. Wat een moeite zeg! En wat een gezeik. Op Valentijnsdag nog wel.

EJ vertrok naar boven nadat hij me nog even had laten weten dat wat hem betrof die antieke kastjes ALLEMAAL wel de deur uit mochten en ik poetste kwaad de (rode) keuken.

Een uurtje later, mijn woede was redelijk gezakt, kwam hij naar beneden, zette een lekkere beker koffie voor me neer en vroeg: ‘Uh, welke kleur zullen we dan nemen…?’

Dit bericht werd geplaatst in conversaties, familie, foto's, in en rond het huis, me myself and I. Bookmark de permalink .

19 reacties op rood

 1. Leo's mening zegt:

  Je werd toch niet rood van woede mag ik hopen??? Dat op Valentijnsdag…..foei toch….

 2. Ooooh… hahahaha. Ik moet lachen om je foto van de wc hoor niet van de ruzie maar die is ook wel grappig nu ik weet dat het goed is afgelopen. Tot nu toe dan. :-))

 3. botervliegje zegt:

  ik zie het luciferdoosje niet….
  ik kan me je gevoel helemaal voorstellen, zou het bij ons ook graag anders zien maar het wil niet lukken. Soms kan ik me daar bij neerleggen en soms ook helemaal niet.
  Weet je al welke kleur het gaat worden?

 4. Marian Adema zegt:

  Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars ze draaien wat om elkaar heen en peilen de lucht nemen een nieuwe positie in en draaien verder .
  Gelukkig kunnen ze niet zonder elkaar anders zou het universum in elkaar donderen 😉
  Mooi rood is niet lelijk ! Maar samen de wereld kleuren is leuker !
  Succes 😀

 5. RenéSmurf zegt:

  o, dat gaat dus zo. Ja, een iets andere toon kan ook wel, maar ach, nu wordt het ook wel duidelijk allemaal. En dan maar kijken wat gewenst is.

 6. Mrs. T. zegt:

  Af en toe van kleur veranderen is zo gek nog niet. 😉

 7. Billy zegt:

  wij mannen hebben vaak een (ferm) zetje nodig…maar doen dan toch vaak de vrouwen hun zin

  😀

 8. Regina zegt:

  Wat het interieur betreft ben ik thuis ook wel de baas, denk ik. Wat niet betekent dat man zonder slag of stoot toegeeft. Ik weet het spel alleen beter te spelen 🙂

 9. Wieneke zegt:

  Je was duidelijk heel heel erg geïnspireerd 🙂

 10. Thérèse zegt:

  Haha, goed zo, Lien! Ik doe het ook maar zelf meestal en dan merk ik dat echtgenoot ook in beweging komt.

 11. Geef je man een beetje tijd en het zal best in orde komen! Een kleine onenigheid moet kunnen in een goed huwelijk 😉 Ik zie het luciferdoosje niet…

 12. cornma zegt:

  Af en toe moet een mens gewoon zijn omgeving wat veranderen en aanpassen. Met de kleur rood heb je de neiging tot veranderen sneller dan met meer zachte kleuren. Veel succes ermee, ben benieuwd welke kleur het uiteindelijk wordt.

 13. aargh zegt:

  Haha ja zo gaat dat. De meeste mannen hebben een hekel aan dat gedoe, maar als het klaar is vinden ze het prachtig. En welke kleur wordt het nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s