Vaslav, Humberto, Xander en Marcel Wanders

Ik heb het gevoel alsof ik een minivakantie heb gehad. Een vakantie van minder dan 24 uur. Wat zeg ik? Minder dan 22 uur zelfs. Want ik ben nu alweer thuis en gisteren rond 17.00 begon het allemaal, na eerst nog even te hebben gewerkt. Ha.

Na een heerlijk etentje in de buurt van het Leidseplein, vertrokken we naar het DeLaMar Theater voor de toneelbewerking van Vaslav. Voor het gemak was ik afgelopen dagen ook maar vast in het boek begonnen van Arthur Japin, het laatste gedeelte moet ik nog lezen. Wat een intrigerende geschiedenis..

affiche Vaslav   Vaslav Nijinski

Gisteren was er de mogelijkheid om voor de voorstelling een inleiding bij te wonen die gegeven werd door Sjeng Scheijen, specialist in de Russische kunst en cultuur en auteur van de biografie Sergej Diaghilev een leven voor de kunst. Een interessante lezing was het en hij maakte gebruik van authentiek beeldmateriaal. De voorstelling zelf vond ik waanzinnig goed. Jeroen Krabbé speelde een ontroerend mooie Sergej Diaghilev en Maarten Heijmans een zeer geloofwaardige Vaslav Nijinski. Er werd niet echt gedanst maar er werd gebruik gemaakt van projecties van silhouetten, heel mooi om te zien, in combinatie met de originele muziek. De andere rollen werden prachtig gespeeld door Noortje Herlaar, Beppie Melissen, Floris Verkerk en Hanne Arendzen.
We kwamen schrijver Arthur Japin zelf ook nog tegen in het theater trouwens. Hoe toevallig..

Na afloop van de voorstelling vond Karin het wel een goed idee om even naar het nabijgelegen Americain te gaan waar op dat moment opnames werden gemaakt voor RTL Late Night met Humberto Tan. Ze waren al begonnen maar we mochten na een bodycheck en tassencontrole gewoon naar binnen. Gezellig sfeertje. Al was het onderwerp waarover op dat moment gesproken werd niet zo gezellig. Een opa van een kind dat door huiselijk geweld om het leven was gebracht was aan het woord (zo triest). Verder waren Frederique van der Wal, Catherine Keyl en Charles Groenhuijsen aanwezig. En als klap op de vuurpijl trad Xander de Buisonje op.

Natuurlijk moesten wij allebei eventjes op de foto met Humberto. En ikzelf ook nog met Xander. O, o, hoe ouder hoe gekker. Maar het ging ook allemaal zo ongedwongen daar in die lobby. Het was al met al een onverwacht gezellig besluit van een hele leuke avond.

Lien met Xander   Lien met Humberto

Omdat zus Karin bleef slapen in Amsterdam, overnachtte ik bij haar. Wel zo makkelijk.

En vanmorgen bezochten we de Marcel Wanders tentoonstelling in het Stedelijk. Pinned Up. Prachtig om te zien. Heel sprookjesachtig ingericht. We vielen van de ene verbazing in de andere. Wat heeft die man veel wondermooie dingen ontworpen in die 25 jaar.

L1010500   L1010501  L1010502   L1010504

Marcel Wanders Stedelijk    Marcel Wanders Stedelijk

Dit bericht werd geplaatst in kunst/cultuur, theater en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Vaslav, Humberto, Xander en Marcel Wanders

 1. Mrs. T. zegt:

  Ik kan me voorstellen dat dit heel veel positieve energie geeft! Ik vond Vaslav ook erg mooi. http://www.triltaal.nl/2012/05/27/vaslav/

 2. Thérèse zegt:

  Wat geweldig Lien. En je staat er heel mooi op. Ik zou het toneelstuk ook best graag willen zien, maar we hebben al zo veel afspraken en ‘verplichtingen’. Nou ja, we zien wel.
  Groetjes aan je zus.

 3. kakel zegt:

  Leuk, leuk, met die mannen op de foto 😀 Was je niet zenuwachtig?
  Ik ben niet zo’n liefhebber van Arthur Japin, maar ik denk dat ik voor Vaslav maar een uitzondering maak.
  groetjes Kakel

 4. Wondelgijn zegt:

  Geweldig! Ik had het op FB al gezien. Genieten zeg!!

 5. cornma zegt:

  Leuk! Die uitzending heb ik gezien, maar jou niet.
  Ik houd van toneel, maar niet van Japin.:-)

 6. Wieneke zegt:

  Een mens maakt wat mee, zeg. Leuk, Lien!

 7. Desire zegt:

  Oh leuk! Met Humberto op de foto! Geweldig! Van Xander ben ik dan weer wat minder gecharmeerd 😉
  Een kunstzinnige dag met een mooie afsluiter, leuke minivakantie zeg! 🙂

 8. RenéSmurf zegt:

  aha, leuk zeg, dat allemaal even meemaken! Ik heb dan weer niks met RTL, maar die zitten dus ook al in Amsterdam,. moet kunnen.

 9. Regina zegt:

  Je hebt inderdaad veel gedaan. En ik vind Humberto zo’n leuke man. Niet als in ‘een lekker hapje’ (hoewel, dat is hij ook, natuurlijk), maar ik vind dat hij het echt goed doet met die show van hem. Ik kijk er graag naar!

 10. Theo zegt:

  Dat zijn de beste dingen in het leven, 24 uur die voelen als een vakantie. Ik ga helaas minder vaak naar toneel dan ik zou willen. Maar om de een of andere reden heb ik altijd wel iets anders te doen. Japin heb ik wel eens geprobeerd, maar kon me toen niet zo bekoren. Maar aangezien jij er zo positief over bent, ga ik Jappie zeker nog een kans geven.

 11. aargh zegt:

  Haha, leuke foto’s Lien! Dat was even een goedgevulde dag, en verrassingen zijn altijd nog leuker dan geplande avonturen.
  Ik vond het boek mooi, vind het altijd een beetje gewaagd om dan een toneel- of filmbewerking te gaan zien, die film zit al in mijn hoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s