to blog or not to blog..

Poeh, er is zoveel gebeurd de laatste weken. Niet dat ik overal over wil bloggen hoor maar ik zal de komende tijd aan de hand van wat foto’s op mijn camera en telefoon toch maar even een soort samenvatting geven.

Ik heb me voorgenomen in deze zomerstop gewoon thuis wat te gaan tekenen, schilderen of plakken. Om dit voornemen kracht bij te zetten heb ik vast een schetsboekje gekocht en dat hoop ik aan het einde van de zomer vol te hebben. Dan ben ik toch leuk bezig geweest en zo’n boekje staat of ligt me ook niet in de weg. Praktisch nietwaar? Om te beginnen schilder ik dingetjes na die ik in huis heb, van de kringloop onder andere. Dit simpele hondje bijvoorbeeld (om u vast een kijkje te gunnen):

hondje van de kringloop

Op school met de peuters zijn we ook druk met het thema: Kunst. Om ze een idee te geven van een museum zijn we met alle kinderen, plus ouders (plus enkele babybroertjes en-zusjes in kinderwagens) met de tram naar de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum geweest. Dat bleek een heel goed idee. De Schuttersgalerij is gratis toegankelijk voor publiek, er hangen schuttersstukken uit de 17e eeuw en modern werk wat daarop gebaseerd is. Het grote schilderij van de intocht van Napoleon in Amsterdam hangt er ook, naast fotografie van Paul Huf en nog meer. Er ligt een prachtig tapijt van Barbara Broekman en bovendien staat daar de immense reus Goliath met de kleinere David en een schilddrager, houten beelden die afkomstig zijn uit een pleziertuin aan de Prinsengracht: het ‘Oude Doolhof’. Deze tuin bestond al voor 1625 tot 1862. Vooral Goliath maakte op de kinderen veel indruk. Sommige kinderen waren zelfs een beetje bang. Begrijpelijk. En wij maar uitleggen dat het geen echte reus was maar een nep reus … Op de grote, lege binnenplaats stond ook nog een groot houten beeld en daar konden de kinderen nog even lekker rondrennen zodat ze moe en voldaan weer mee terug konden in de tram. Het was een ontspannen bezoekje, een half uurtje was precies genoeg.

intocht Napoleon   Goliath in de Schuttersgalerij

Dit bericht werd geplaatst in kunst/cultuur, lien gaat crea, werk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op to blog or not to blog..

 1. Wondelgijn zegt:

  Joh! Wat kan jij toch leuk tekenen en schilderen!! Gaaf!!

 2. theoscrib zegt:

  De hand is echt heel mooi geworden. Dat je een inspriatie volle en vruchtbare zomer mag hebben, waarvan je lezers getuige mogen zijn.

 3. kakel zegt:

  Hartstikke goed idee en je hebt het hondje prima nageschilderd. Dat belooft nog wat voor de rest van het boekje!

 4. cornma zegt:

  Gewaagd hoor, om met zoveel kinderen een ritje met de tram te maken in Amsterdam.
  Ik wens je een geweldig creatieve zomerstop, moge het schetsboek maar te klein/dun zijn.

  • lien zegt:

   Dat kan ook alleen als er voldoende ouders meegaan. Als dat niet zo is dan doen we het niet. Hahaha, dat schetsboek … Als het dit weer blijft, is het te dik..

 5. Desire zegt:

  Een leuk voornemen, dat tekenen, schilderen of plakken. Je eerste resultaat mag er alvast zijn! Wat een tof idee om met de peuters naar het museum te gaan. En ik kan me voorstellen dat ze erg onder de indruk waren van reus Goliath, brr!

 6. Wieneke zegt:

  Ik vind het geschilderde hondje veeeeel leuker. Goed gedaan!

 7. Billy zegt:

  jij bent wel de geknipte juf om de kids wat cultuur en liefde voor kunst bij te brengen, Lien!
  Veel plezier met je eigen kunstcreaties!

 8. RenéSmurf zegt:

  Toch mooie werken om te zien, van een heel ander kaliber dan je zelf maakt, denk ik. Maar evengoed, je vermaakt je wel!

 9. meninggever zegt:

  Ik kreeg van iets of iemand wel een schrijf- en verteltalent, het tekenen en schilderen ging aan mij voorbij. Goed te zien dat jij dat talent ten volle weet te benutten. En in de zomer gaat dat zeker lukken. Amsterdam Museum is echt een aanrader, zeker voor hen die iets willen snappen van de geschiedenis van onze fraaie stad…

 10. Regina zegt:

  Nou, je doet er zo nonchalant over, maar ik vind dat hondje echt knap gedaan! 🙂 Ik hoop dat we deze zomer nog meer van je schilderkunsten krijgen te zien!

 11. HansDeZwans zegt:

  Mooi gedaan, ik ben benieuwd naar nog andere werken van jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s