Père Lachaise, Fête de la Musique, Vanille en meer..

Op de begraafplaats Père Lachaise was ik in al die jaren nog nooit geweest, dus daar gingen we naar toe. Het was schitterend weer, dat maakte het wat minder sinister. Bij de ingang heb ik maar even een plattegrond gekocht want zonder kaart vind je niet wat je zoekt. Graven genoeg, het ene monument nog mooier dan het andere, maar ook armoedige, verloederde hutjes waar al jaren niet naar omgekeken is.

Père Lachaise   Père Lachaise 2

Bij het graf van Jim Morrison was allemaal kauwgom geplakt door fans. Ook bijzonder. Wie bedenkt zoiets?

graf Jim Morrison    kauwgom bij het graf van Jim Morrison

Verder zagen we het graf van Chopin, Edith Piaf, Rossini, Oscar Wilde, Yves Montand en Simone Signoret en tot slot de muur voor de ‘Victimes des revolutions’ aan de buitenkant van de begraafplaats. En dat vonden we wel genoeg.

graf Chopin    graf Rossini

Op Montmartre is een heel charmant museum: Musée de Montmartre, gevestigd in het oudste gebouw daar. Verschillende kunstenaars hebben er gewoond zoals: Renoir, Bernard en Suzanne Valadon. Er hangen o.a allerlei originele versies van affiches voor de verschillende nachtclubs. ‘Le Chat Noir’ bijvoorbeeld.

trappenhuis Musée Montmartre Aristide Bruant

Het is echt een rustpunt in die drukke toeristische omgeving en de fraaie, wilde tuin van Renoir (speciaal weer opnieuw aangelegd ter nagedachtenis)  is ook een aanrader.

Jardin de Renoir    doorkijkje Jardin de Renoir

Ik had, heel toevallig, gelezen op Facebook dat Vanille zou optreden in een restaurantje. Vanille is de dochter van deze mijnheer, dus de kans om haar te zien wilde ik ook niet laten lopen. Het was 21 juni, de eerste dag van de zomer, en die wordt in Parijs ingeluid door middel van het ‘Fête de la Musique’. Overal in de stad speelden bandjes tot laat in de avond. Heel erg gezellig, hier waren we helemaal niet van op de hoogte maar het was een gelukkig toeval..

Fête de la Musique Montmartre    Fête de la Musique

Enfin, we besloten te gaan eten in het restaurantje waar Vanille zou gaan optreden. We waren mooi op tijd, rond 20.00 uur (ze zou om 20.30 beginnen) en ze was al aan het soundchecken. Dat beloofde wat. Ik had al een topdag gehad en nu kon ie helemaal niet meer stuk. Terwijl we een drankje dronken maakte de aardige ober spontaan een foto van ons. De benen van Vanille zie je achter mij haha.

EJ en lien bij Comptoir du Sept

Maar het werkelijke optreden liet nogal op zich wachten. Ze maakte geen haast, at nog even een Croque Monsieur en dronk nog eens wat. Achter elkaar werden groepjes familie en vrienden enthousiast begroet maar ze leek op meer mensen te wachten. Intussen hadden wij ons hoofdgerecht al op en bestelden nog maar wat drankjes. En een dessert. En koffie… Niet erg hoor, het was er erg gezellig en er was een hoop te zien (een van haar halfzussen was er onder andere en ik geloof ook haar broer want die jongen leek erg op papa) en er kwamen steeds meer mensen die moesten worden omhelsd. Ze nam nog een paar keer een slok van het glas rosé van haar vriendin en uiteindelijk klonk haar gitaar. Hoera! Het was 21.45 uur.

Vanille, Comptoir du Sept    Vanille, Comptoir du Sept

Ze had ook een percussionist tot haar beschikking en het was een levendige performance. Ze zong eigen nummers en covers, dit nummer o.a van Francoise Hardy. Ik vond haar een grappige verschijning met een mooie stem. EJ vond haar bloedmooi dus ook voor hem was het geen straf om daar te zitten. Ik had wel het idee dat ik de enige was, afgezien van haar familie en kennisenkring, die enthousiast zat mee te klappen 🙂 Jammer dat er van haar geen filmpjes op YouTube te vinden zijn. Ze schermt zich behoorlijk af denk ik.

Vlakbij, in de buurt van de Eiffeltoren, was het ook feest.

fête de la Musique bij de Eiffeltoren

En ook zondag en maandag was het nog steeds schitterend weer. We zijn nog in Saint Germain geweest, in Le Marais en in de Rue Mouffetard en we bezochten de ‘Jardin des Plantes’. We hebben zelfs nog een beetje gewinkeld en heel veel op terrasjes gezeten.

Eigenlijk wil ik in september wel weer. Even kijken of er nog goedkope Thalystickets zijn. En EJ… hij wil gewoon opnieuw mee! Wie had dat nou gedacht??

Dit bericht werd geplaatst in muziek, Paris en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Père Lachaise, Fête de la Musique, Vanille en meer..

 1. Mrs. T. zegt:

  Oh heerlijk zeg. Mooie foto’s, mooie herinneringen.

 2. gerrit zegt:

  Dat wist ik ook niet: 21 juni in Parijs Fête de Musique. We zullen het eens vragen aan onze in Parijs wonende zoon. (Na omzwervingen via Cambridge, Londen, Johannesburg en Cardiff is hij weer terug in Parijs.) Leuke impressie trouwens.

 3. Ria zegt:

  Heerlijk Ange Lien, ik wil ook weer naar Parijs!…

 4. Wieneke zegt:

  Ach vroeg of laat valt iedereen voor Parijs, dus EJ ook. Het lag in de lijn der verwachtingen 🙂

 5. cornma zegt:

  Wat een mooie man is JC nog steeds!

 6. Billy zegt:

  ik denk altijd meteen aan Jim Morrison als ik Père Lachaise hoor of lees. Maar er liggen natuurlijk heel wat bekende namen begraven…
  Hiervoor alleen al zou ik Parijs ’s willen bezoeken!

 7. mormorsweb zegt:

  Leuk lijkt me dat, het Mont Martre Museum. Enne….ik vind Père Lachaise ook echt deprimerend, beroemden of niet!

 8. meninggever zegt:

  Mooi verslag. Ik voel de sfeer. Parijs heb ik meerdere malen bezocht in de jaren zeventig en tachtig, maar echt verliefd ben ik nooit op geworden. Ook al vond ik de sfeer er wel gezellig, het ‘pakte’ me net niet genoeg. Maar ik snap wel dat mensen er helemaal warm van kunnen worden. Zeker als ze de taal goed machtig zijn…

 9. RenéSmurf zegt:

  Nou, ik heb met genoegen met je meegelezen. Vooral over het kerkhof, want dat trekt mij dan totaal niet. Toch boeiend hoe andere mensen zo`n bezoek beleven.

 10. Hoeveel feest kan een mens verdragen? En als ze ergens kunnen feesten, is het wel in La douche France 😀 Mooi blog, ik heb ervan genoten!
  Liefs Kakel

 11. Desire zegt:

  Dat restaurantje waar Vanille optrad, dat was natuurlijk familie van d’r en zij probeerde de kas een beetje te spekken met gasten die maar wachtten en zichzelf helemaal teut dronken haha! Maar, zingt ze net zoals haar vader? Of totaal anders? Een mooi logje Lien, alsof ik er ook was 🙂

  • lien zegt:

   Dank je. Ze zingt echt heel anders dan haar vader. Ik had ooit een filmpje van haar op mijn blog maar dat bestaat niet meer. Ze heeft alles verwijderd. Helaas, ik had graag wat laten zien..

 12. aargh zegt:

  Heerlijk Lien, ik krijg zo weer zin om te gaan. Pere lachaise vond ik heel sfeervol, en nog best gezellig door alle aanloop. Leuk museumpje is dat daar op montmartre he. En het is daar zo lekker groen. Wij hebben eens in een appartement gezeten in die straat, een paar huizen verder. Ook met zo’n heerlijke tuin, die kon je vanuit het museum zien liggen. Heb je het wijngaardje nog gezien? dat ligt er net onder. De wijn die er vandaan komt schijnt niet heel geweldig te zijn.

  • lien zegt:

   Misschien is het te zien op de foto ’s die ik heb gemaakt. Ik zal eens gaan kijken. Ik kan me wel herinneren dat ik een bordje heb gezien maar heb er niet zo op gelet.

 13. bittytje zegt:

  Sorry, vergeet ik mijn naam. Bertie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s