Echt een goed idee!

‘Paris is always a good idea.’ zei Audrey Hepburn ooit al. En dat blijkt maar al te waar.

Een kleine dosis Parijs kan al genoeg zijn om je een stuk beter te laten voelen. Van vrijdagavond tot zondagavond bijvoorbeeld, voor mij is dat al genoeg..

Wat is die stad toch mooi aan het begin van de herfst. Les feuilles mortes lagen hier en daar al bruin langs de trottoirs. Ik heb zelfs kastanjes geraapt.

les feuilles mortes   zicht vanonder Pont de Passy

Toch droegen de meeste bomen nog volop hun blad. En het was nog warm ook, een vestje was met een temperatuur van 27 graden zelfs te benauwd. Dus dat ging uit. Heerlijk om op 20 september in je hemdje door Parijs te kunnen slenteren.

Om te beginnen maakten we een wandeling vanaf de brug Bir Hakeim over de Allée des Cygnes naar het Vrijheidsbeeld. Jazeker, Parijs heeft ook een Vrijheidsbeeld. Dat wist ik helemaal niet maar nadat ik dit blog had gelezen wel.

vrijheidsbeeld in Parijs   Pont Bir Hakeim

Vervolgens liepen we kilometers langs de linker Seine oever. Van de brug Bir Hakeim naar de Pont des Arts. We kwamen, behalve veel bruggen, van alles tegen onderweg. Heel veel levendigheid. Kinderen die spelletjes speelden, mensen op gehuurde fietsen, klimwanden, gekleurde spoorbielzen om op te zitten, restaurantjes met ligstoelen, allerlei kunstuitingen, zelfs in containers en aan oude kademuren, een foto expositie van beroemdheden flanerend langs de Seine (uit de Paris-Match), planten in containers en groeiend op wol, levende schapen zelfs want er was een wol campagne die dag. Tipi’s als kinderateliers. Te veel om op te noemen. En teveel om allemaal te laten zien (ik moet uploadcapaciteit bijkopen).

Nana van Niki de St. Phalle   paviljoentje langs de Seine

planten op wol   Juliette Gréco aan de Seine

Ook in St. Germain des Prés en in Le Marais was er aan kunst geen gebrek.

Volop street art,

St. Germain  Le Marais

gratis openluchtconcerten,

verrassingsconcert in St. Germain des Prés   gratis concert in le Marais

en andere bezienswaardigheden.

de eenzame fietser   Tsja.. eng echt!

Zaterdagavond hebben we een prachtige expositie van Niki de St. Phalle bezocht in het Grand Palais. Niet alleen de welbekende Nana’s waren er te zien maar ook andere sculpturen, schilderijen, tekeningen en assemblages. Geweldig, ik houd hiervan.

Niki de St. Phalle Accouchemant rose   Niki de ST. Phalle Skull Meditation Room

En zondag ontdekten we in Centre Pompidou helemaal bovenin een expositie van Martial Raysse. Heel toevallig en op de valreep want twee dagen later zou deze tentoonstelling sluiten. Zijn vrouwenportret met de neonlippen (dat ik ken uit het Stedelijk) hing er ook.

Martial Raysse   Martial Raysse Paris

Heerlijk was het! Ik kan er weer tegen hoor. Over een half jaar kom ik terug 🙂

Dit bericht werd geplaatst in foto's, kunst/cultuur, Paris en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Echt een goed idee!

 1. Desire zegt:

  Wat een enthousiasme! Trouwens, de Nana’s van Niki de St. Phalle kunnen ook mijn goedkeuring wegdragen. Kan niet anders of jij was in een vorig leven een echte Parisienne 🙂
  Wat jij hebt met Parijs, heb ik met de Nederlandse kust. Een paar dagen even uitwaaien en ik kan de hele wereld weer aan (bij wijze van 😉 )

 2. Thérèse zegt:

  O wat leuk Lien. Daar krijg ik ook zin in. Had je iets besproken of zomaar gegaan?

  • lien zegt:

   Ik had 3 maanden geleden de tickets voor de Thalys al gekocht (want dan zijn ze nog lekker goedkoop). Maar of het door zou gaan werd onzeker. Gelukkig zijn we toch gegaan 🙂

 3. Griemmank zegt:

  Het is echt erg lang geleden dat ik in Parijs was en nu ik jouw verhaal lees zit ik me ernstig af te vragen waarom? 😉

 4. Wieneke zegt:

  Oh verdikkeme, wat doe ik nou weer? Sorry, c’est moi 🙂

 5. kakel zegt:

  Ik en er nog nooit geweest… Afgelopen zomervakantie had ik de gelegenheid maar ik heb die voorbij laten gaan. Ik wilde enorm graag, maar mijn lijf laat het niet toe. Maar rondfietsen in een verlaten polder is ook fijn. Zo tellen wij allen onze zegeningen 😉 Leuk blog!
  Liefs Kakel

 6. bittytje zegt:

  Parijs is me vreemd maar op deze manier kom ik er toch heel wat over aan de weet 😉 Een boeiende log en een mooi nummer van Yves Montand.

 7. RenéSmurf zegt:

  Er is tegenwoordig ook een vrijheidsbeeld in Blauwestad, ten noorden van Winschoten.
  Evengoed, Parijs ben ik lang geleden ooit eens geweest, en ik denk dat het daar wel bij zal blijven ook. De Ijfeltoren is het prachtigst he!

 8. Billy zegt:

  Parijs is één van die vele steden die ik nog eens wil bezoeken, maar of het er ooit nog van komt?
  Mooie impressie in elk geval weer, Lien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s