Tof

Een tof einde van een nogal bizarre week..

Vrijdag hadden we een personeelsuitstapje met alle medewerkers van de voorscholen van onze stichting. We voeren met z’n allen door de Amsterdamse grachten, erg gezellig. Hier zit ik tussen de collega’s van mijn locatie.

collega's

’s Avonds ging ik lekker uit eten. Want ik was jarig 🙂

En vervolgens gingen we naar de Uitmarkt. We hebben op een bomvol Museumplein de opening meegemaakt en om 23.00 uur het optreden van Acda&de Munnik. Jammer dat ze gaan stoppen maar misschien is het ook wel goed zo.

Acda&de Munnik   Thomas Acda

Op zaterdag hebben Karin en ik wederom de Uitmarkt bezocht. Het was nogal bewolkt. Maar gelukkig bleef het overwegend droog.

Karin kreeg een likje verf van Frans Hals.

Uitmarkt 2014   Frans Hals op Museumplein

 

Er was van alles te zien. Zoals deze mooie marionetten van het ‘Nederlands Marionettentheater’. Ze geven ook schoolvoorstellingen. Jammer dat ‘mijn’ peuters er nog iets te jong voor zijn. En er is nu ook een Pippi musical. Wat leuk!

Ja, ik val nogal voor kleuterdingen..

 

marionettentheater   Pippi Langkous de musical

We zijn vóór de Kunst. Dat is wel duidelijk.

Voor de Kunst  Rijksmuseum

Ook hebben we een aantal theatervoorstellingen bijgewoond. Een aanrader vind ik: ‘Op Sterk Water’. O, o, o wat hebben we gelachen. Tranen over mijn wangen. Wat zijn ze GOED! Improvisatiecabaret waar het publiek bij wordt betrokken. Maar vrijblijvend hoor, dus wees maar niet bang.

Voor de voorstelling van Alex Klaassen stond er een rij vanaf de Marnixstraat (het DeLaMartheater) tot ver over de brug naar de Nassaukade. We besloten daarom Daniël Arends te proberen, die op hetzelfde tijdstip zou beginnen in het Bellevue. Vorig jaar hadden we hem ook zien optreden en dat was geweldig. Maar helaas, zijn populariteit is behoorlijk gestegen blijkbaar want we konden er niet meer bij. Daarom sloten we toch maar aan in de rij voor Alex Klaassen. Met ruim een half uur vertraging konden we wonder boven wonder nog naar binnen en plaatsnemen op het balkon. Jammer dat hij maar één nummer bracht, waarschijnlijk vanwege de tijdsdruk??? Als voorprogramma kregen we Louise Korthals en Ronald Snijders voorgeschoteld als zijn ‘friends’. Maar veelbelovend is het wel.

Verder bezochten we ‘De Hollanders’, filosofisch, poëtisch muziektheater met teksten en muziek van Spinvis en ‘Vrijdag&Sandifort’ met grappige sketches.

De groep ‘Alderliefste’ heb ik laten schieten ’s avonds want ik was nogal moe (ik ben ook weer een jaartje ouder natuurlijk). Maar dat komt later wel weer eens.

Al met al een prima weekafsluiting. Het culturele seizoen is weer geopend.

Dit bericht werd geplaatst in kunst/cultuur, muziek, theater, werk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Tof

 1. Ik geniet altijd erg van je schrijfsels!

 2. Desire zegt:

  Weer lekker cultureel bezig geweest, Lien! En het moet gezegd: je zus past goed in het ‘Banket van de officieren van de St. Jorisdoelen’ 😉
  De theatervoorstelling ‘Op sterk water’ ga ik onthouden 🙂

 3. Billy zegt:

  nog gefeliciteerd met je verjaardag, Lien!
  Jij houdt cultuur wel heel erg hoog in het vaandel hé… 😉

 4. Mrs. T. zegt:

  Het wordt vast een mooi seizoen.

  Enne: nog van harte!

 5. Petra van Mierlo zegt:

  Wat schrijf je toch altijd leuk Angelien. En ook de foto’s zijn erg leuk.
  Heerlijk dat je zo kunt genieten van de kunst maar ook van je zus Karin.

 6. bittytje zegt:

  Moet een fijn dagje zijn geweest, mooi aansluitend op je verjaardag. De namen die je noemt ken ik alleen van gids of google maar ik geloof je op je woord, dat ze goed waren 😉

 7. RenéSmurf zegt:

  Van harte gefeliciteerd nog he! Ik heb er niks van meegekregen op tv dit keer, en we zullen wel zien of er nog wat leuks op het pad komt.

 8. Wondelgijn zegt:

  Ik verheug me altijd weer op het begin van dit seizoen! Zo leuk!!

 9. gerrit zegt:

  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt alweer een week van je nieuwe leeftijd kunnen genieten :-)) Ronald Snijders. Ik weet niet hoe hij als cabaretier is, maar de keren dat ik hem op TV gezien heb, vond ik hem grappig adrem.

  En ja, Kopenhagen, daar moeten we ook nog eens naartoe, zoals naar meerdere steden. Barcelona bijvoorbeeld.

 10. Thérèse zegt:

  Geweldig Lien. Ik zie altijd zo tegen die drukte op, maar misschien moet ik toch eens gaan. Want ik ben ook sterk VOOR Kunst en Cultuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s