wat een kunst!

Het was allemaal kunst wat de klok sloeg de afgelopen dagen. Pfoeh, ik heb nog net geen overdosis gehad.. Donderdag gingen collega Attie en ik samen na ons werk naar het Stedelijk om de Malevich tentoonstelling te bezoeken. Het was heerlijk rustig zo ’s avonds (op donderdagavond is het museum tot 22.00 uur geopend) en we hadden lekker de tijd om op ons gemak door de verschillende ruimtes te dwalen.

Bijzonder om de artistieke ontwikkeling van Malevich te zien. Via impressionistische en kubistische periodes naar de strakke, geometrische vormen van het ‘suprematisme’. Deze term was door Malevich zelf bedacht en afgeleid van supremus, Latijn voor ‘het meest perfecte’. Na 1928 keerde hij weer terug naar herkenbare voorstellingen vanwege het verbod op abstracte kunst van het Stalinistische regime.

Kazimir Malevich in het Stedelijk   Malevich 1

Malevich 2   Malevich 3

Zaterdagmiddag was ik met mijn jongste dochter naar de Affordable Art Fair (AAF) in Amsterdam Noord. Deze keer dus niet in de Westergasfabriek zoals in voorgaande jaren maar wel een stuk handiger om met de auto te komen en te parkeren. Erg leuk om er rond te kijken en hier en daar een praatje te maken. Het was wel druk maar gezellig druk. Ik heb zelfs nog iets gekocht. Van deze kunstenaar. Ik moet het nog wel (laten) inlijsten maar voel me helemaal opgetogen. A piece of art is a joy forever zullen we maar zeggen.

werk bekijken van Salvatore Masciullo

Hieronder nog enkele foto’s die dochterlief nam op de AAF:

AAF 1   AAF 2

En vandaag (zondag) was ik met Marjon in de Hermitage voor de tentoonstelling: Gauguin, Bonnard, Denis (Een Russische liefde voor Franse kunst). De Hermitage vind ik een geweldig mooi museum en het was ook heel gezellig om samen weer wat te ondernemen, maar de tentoonstelling zelf viel me een beetje tegen. De grote panelen van Amor en Psyche van Maurice Denis waren wel indrukwekkend maar er was bijvoorbeeld heel weinig van Gauguin te zien. Wel hebben we na afloop, onhandig zittend op een soort plateau, naar een film gekeken over Gauguin in het auditorium. Dat was wel interessant ook al hadden we vervolgens stijve ledematen van het zitten en geplette oren van de koptelefoons (we zijn ook de jongsten niet meer hè ..)

kijkje vanuit de Hermitage over de Amstel   tentoonstellingsaffiche van dichtbij

Dit bericht werd geplaatst in kunst/cultuur en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op wat een kunst!

 1. aargh zegt:

  Nog net geen overdosis haha. Ja je moet oppassen met die kunst 😉 . Maar wat leuk dat je ook een werk gekocht hebt, zo’n AAF werkt dus!

 2. Regina zegt:

  Jij hebt je portie cultuur zeker binnen, zeg. Maar wel leuk! Hoop dat je ledematen en oren ondertussen wat bijgetrokken zijn 😉

 3. Renesmurf zegt:

  ja, bijzondere werken. Ze spreken mij niet zo aan, temeer daar ik er geen achtergrondkennis bij heb natuurlijk. Ik laat meestal alles over me heenkomen en soms doet het me wat en soms niks.

 4. Billy zegt:

  Affordable Art Fair, lijkt me dus een tentoonstelling van werkjes die eens helemaal niet duur zijn zoals je van de meeste andere kunstwerken wél mag verwachten. Goed idee zou ik zeggen.
  Een overdosis kunst zal je hierdoor wel niet oplopen, Lien. Het is ook maar een weertje om zo’n zaken te doen… 😉

  Groetjes!

 5. Desire zegt:

  Nou ja, ook al zijn jullie dan de jongsten niet meer, genoten hebben jullie, toch? En dat kunstwerk van Salvatore Masciullo krijgt vast een ereplaats 🙂

 6. cornma zegt:

  Oh, wat leuk! Ik hou van het werk van Malevich en Gauguin.

 7. Leo's mening zegt:

  Ja, die in de Hermitage zagen wij ook. Mooi werk. Malevich is niet helemaal mijn ding moet ik zeggen. Nadat ik dat zwarte vlak heb gezien, vraag ik me echt af of ik iemand ben zonder echte smaak of zo. Ook dat hing ooit in de Hermitage. Stedelijk moeten we ook nog doen, maar ik ben nogal bang voor een teleurstelling….

 8. merel zegt:

  dat was dus een paar daagjes gedompeld worden in een cultuurbad , en ik zie ook dat je echt van genoten hebt. Nu nog het kunstwerk in een kader en een plekje zoeken in je huis

 9. mama zegt:

  En wij gaan volgende week naar de kunstmaand op Ameland. ook leuk!
  tot morgen .liefs mama

 10. Wondelgijn zegt:

  Zo! Goed bezig, jij!! Lang leve de cultuur!! 😉

 11. Thérèse zegt:

  Wat leuk Lien. Het is wel allemaal kunst maar zo heel verschillend. En wat goed dat je ook gekocht hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s